7ος χρόνος, ημέρα 2101η
Δευτέρα, 2 Αυγούστου 2021

Θ. Σκυλακάκης: Επαρκείς οι πόροι για να στηριχθούν επιχειρηματικότητα και εργαζόμενοι

Επαρκείς οι πόροι για να στηριχθούν επιχειρηματικότητα και εργαζόμενοι

«Η Ελλάδα είναι έτοιμη να απορροφήσει τα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που αναμένονται από το καλοκαίρι», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών αρμόδιος για τη δημοσιονομική πολιτική Θεόδωρος Σκυλακάκης στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά»,

Όπως τόνισε κ. Σκυλακάκης, η ελληνική κυβέρνηση είναι από τις πρώτες χώρες που ζήτησαν χρήματα από το ταμείο ανάκαμψης, καθώς η ύφεση θα έπληττε την οικονομία από το παρατεταμένο lockdown.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας κινητοποιεί τεράστιους κοινοτικούς επενδυτικούς πόρους που θα αφήσει χιλιάδες μόνιμες θέσεις εργασίας.

Επισήμανε πως το άνοιγμα των οικονομικών δραστηριοτήτων γίνεται καθώς υπάρχουν δύο εργαλεία, οι εμβολιασμοί και τα selt tests.

Σημείωσε επίσης, «οι πόροι είναι επαρκείς για να στηριχθεί η επιχειρηματικότητα και οι εργαζόμενοι αλλά και να δοθούν οι δαπάνες για την επανεκκίνηση».

Όπως είπε, υπάρχει πρόβλεψη να μετατεθούν στο χρόνο τα χρέη προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Τέλος, για τις τράπεζες σχολίασε πως «παρεμβαίνουμε πολλαπλά και μειώνουμε δραστικά τα κόκκινα κομμάτια των τραπεζών» και σημείωσε πως «τα επόμενα χρόνια θα δούμε μια αλλαγή στις τράπεζες».