Επανόρθωση δημοσιεύματος

Επανόρθωση δημοσιεύματος

Αξιότιμε κ. διευθυντά,

Στις 09.03.2022 και ώρα 00:01, δημοσιεύτηκε στο liberal.gr άρθρο του κ. Κωνσταντίνου Χαροκόπου, με τίτλο: «Ούτε μια παραίτηση στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου; Ούτε μια συγγνώμη;», το οποίο, αναφερόμενο στην επιτιμοποίηση του Βλαντιμίρ Πούτιν από το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, με έδρα την Καλαμάτα, το 2018, γράφει ότι προσωπικά είχα συμμετάσχει, ως αντιπρύτανης διοικητικών υποθέσεων, στην τελετή αναγόρευσης, απευθύνοντας χαιρετισμό.

Κάτι τέτοιο ουδέποτε συνέβη. Είχα τότε ρητά αρνηθεί να πάρω μέρος σε οποιαδήποτε σχετική εκδήλωση, διαφωνώντας με την απόφαση του πιο πάνω Τμήματος και για τον λόγο αυτό δεν συμμετείχα. Μάλιστα, ίσως και εξαιτίας αυτής της άρνησής μου, η εκδήλωση δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ στο αμφιθέατρο της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αλλά, εξ όσων ενθυμούμαι, στην πρεσβεία της Ρωσίας στην Αθήνα, απόντος, και πάλι, εμού.

Η ως άνω ανακρίβεια του δημοσιεύματος παραπλανά το αναγνωστικό κοινό κατά το μέρος που με αφορά και δύναται να βλάψει την τιμή και την υπόληψή μου, συνεπεία δε τούτου να υποστώ σημαντική ηθική βλάβη.

Κατόπιν των ανωτέρω, θα σας παρακαλούσα θερμά, όπως δημοσιεύσετε το παρόν μήνυμά μου στον ιστοχώρο σας, προς αποκατάσταση όσων πραγματικά συνέβησαν τότε και αφορούσαν μιαν επιλογή Τμήματος του Ιδρύματος, με την οποία, έτσι και αλλιώς, ποτέ δεν ήμουν σύμφωνος -- ανεξάρτητα από όσα συμβαίνουν τώρα στον δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό.

Διατελώ μετά τιμής,

Γιώργος Ανδρειωμένος, Καθηγητής

Αντιπρύτανης Διοικητικών Υποθέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Απάντηση Κωνσταντίνου Χαροκόπου

Αξιότιμε κύριε Καθηγητά,

Στο άρθρο μου, έγραψα, «σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνων των ημερών, στην τελετή είχαν υπάρξει χαιρετισμοί από τον αντιπρύτανη διοικητικών υποθέσεων και προσωπικού του Παν. Πελοποννήσου Γιώργο Ανδρειωμένο…».

Τα σχετικά δημοσιεύματα είναι το https://www.kathimerini.gr/society/948681/o-vlantimir-poytin-epitimos-didaktoras-sto-panepistimio-peloponnisoy/, καθώς και οι δημοσιεύσεις από λογαριασμό του twitter της Ρωσικής πρεσβείας στην Αθήνα.

Προφανώς, η αναφορά στη συμμετοχή και στον χαιρετισμό σας στην τελετή, προέρχεται από το δελτίο τύπου που εκδόθηκε από το Πανεπιστήμιό σας και απεστάλη προς τη συγκεκριμένη εφημερίδα. Αν είχατε προβεί από τότε, δηλαδή από τον Φεβρουάριο του 2018, σε σχετική διάψευση και αποκατάσταση της ανακρίβειας, δεν θα υπήρχε λόγος να επανερχόμαστε σε αυτό το θέμα, ειδικά σήμερα, σε μια στιγμή που το γεγονός της αναγόρευσης του Βλαδίμηρου Πούτιν σε διδάκτορα του Πανεπιστημίου σας, μόνο αλγεινή εντύπωση δημιουργεί.

Με τιμή,

Κωνσταντίνος Χαροκόπος