Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο σε εστίαση και ψυχαγωγία - Τι αλλάζει από Δευτέρα

Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο σε εστίαση και ψυχαγωγία - Τι αλλάζει από Δευτέρα

Επανέρχεται η μουσική και απελευθερώνεται το ωράριο σε εστίαση και ψυχαγωγία, σύμφωνα με τις έκτακτες ανακοινώσεις για τα μέτρα κατά της πανδημίας από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, σήμερα Πέμπτη. Σημειώνεται ότι ολοκληρώθηκε νωρίτερα το απόγευμα, η σύσκεψη της Επιτροπής των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου με αντικείμενο την παράταση ή όχι των περιοριστικών μέτρων που ισχύουν μέχρι την Κυριακή 30 Ιανουαρίου. 

H καθήμενη διασκέδαση παραμένει, ενώ η χαλάρωση των περιορισμών θα τεθεί σε ισχύ από την προσεχή Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου, στις 6 το πρωί.

Την ίδια ώρα, παραμένει ο περιορισμός του 10% στα γήπεδα, με ανώτατο όριο τους 1.000 θεατές, ωστόσο, όπως είπε ο υπουργός, το συγκεκριμένο μέτρο αναμένεται να επανεξεταστεί σε νέα συνεδρίαση της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, την επόμενη εβδομάδα.
 

Τι ισχύει για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού




Παράλληλα, ο Θ. Πλεύρης επανέλαβε πως δίνεται παράταση ως προς την ισχύ του πιστοποιητικού εμβολιασμού μέχρι τις 7 Φεβρουαρίου, καθώς πολλοί εμβολιασμοί αναβλήθηκαν, λόγω της κακοκαιρίας.

Υπενθυμίζεται ότι από την 1η Φεβρουαρίου όποιος δεν έχει κάνει την ενισχυτική δόση και έχει συμπληρώσει επτάμηνο από τον αρχικό εμβολιασμό του, περνάει στο καθεστώς του «ανεμβολίαστου».