Επανέρχεται η ενημέρωση Τσιόδρα και Χαρδαλιά μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Επανέρχεται η ενημέρωση Τσιόδρα και Χαρδαλιά μετά την έξαρση των κρουσμάτων

Επανέρχεται, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, η ενημέρωση του Σωτήρη Τσιόδρα και του Νίκου Χαρδαλιά για την εξέλιξη του κορονοϊού και τα μέτρα που θα λαμβάνονται για τον περιορισμό της μετάδοσης του, μετά την επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων που διατυπώνονται στα στατιστικά στοιχεία των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ. 

Υπενθυμίζεται πως λόγω της επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων εξετάζεται η υιοθέτηση μέτρων τοπικών lockdown και σε άλλες περιοχές της χώρας, πλην των όσων έχουν εφαρμοστεί έως σήμερα.

Χθες στο μεταξύ καταγράφηκε νέο ρεκόρ ημερήσιου αριθμού κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα μας. Εντοπίστηκαν συνολικά 284 νέα κρούσματα και συγκριτικά με τις αρχές του μήνα, οπότε και κινούνταν στα επίπεδα των 75, έχουν τετραπλασιαστεί. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων έχει φτάσει τα 8664 και οι θάνατοι τους 242.

Από τα 284 νέα κρούσματα το προηγούμενο 24ωρο, μόνο 17 εντοπίστηκαν στις πύλες εισόδου, δείγμα της ευρείας διασποράς που καταγράφεται σε τουριστικούς προορισμούς και στα αστικά κέντρα. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων που καταγράφεται στην Ελλάδα από την αρχή της πανδημίας. 

Από τα 265 εγχώρια κρούσματα, τα 34 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας και 30 με γνωστές συρροές.