7ος χρόνος, ημέρα 2060η
Τρίτη, 22 Ιουνίου 2021

Επανέναρξη καταβολής εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους του Ταμείου Αρωγής Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων ΓΕΣ

Επανέναρξη καταβολής εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους του Ταμείου Αρωγής Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων ΓΕΣ

Ξεκινά άμεσα η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους-ασφαλισμένους του Ταμείου Αρωγής Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ΓΕΣ, μετά την υπογραφή από την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, στις 24 Δεκεμβρίου, της τροποποίησης του Β.Δ. 232/1961 «Περί του Ταμείου Αρωγής Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων Υπουργείου Εθνικής Αμύνης ΓΕΣ», αναφορικά με τον τρόπο υπολογισμού του εφάπαξ βοηθήματος στους ασφαλισμένους του Ταμείου.

Όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, ο γγ του υπουργείου, Αντώνιος Οικονόμου, αφού ενημερώθηκε ότι από τον Ιανουάριο του 2019 είχε ανασταλεί η χορήγηση του βοηθήματος στους δικαιούχους, έθεσε σε άμεση προτεραιότητα την επίλυση του εν λόγω θέματος.

«Η διαδικασία τροποποίησης του Β.Δ. 232/1961, με στόχο την επανέναρξη καταβολής του εφάπαξ βοηθήματος, ήταν ένα περίπλοκο και δύσκολο εγχείρημα, που απαιτούσε συντονισμένη προσπάθεια με τους συνυπεύθυνους φορείς (υπουργείο Οικονομικών, υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων), το οποίο έληξε με επιτυχία προς όφελος των δικαιούχων Μονίμων Πολιτικών Υπαλλήλων του Στρατού Ξηράς και του Ταμείου, αφού εξασφαλίζεται η βιωσιμότητα του Ταμείου, προσδίδοντας συγχρόνως μία ευοίωνη προοπτική μέχρι το έτος 2039», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

Η χορήγηση του εφάπαξ βοηθήματος στους δικαιούχους θα ξεκινήσει άμεσα με τη δημοσίευση του ΠΔ στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ