Επαναπατρίσθηκαν 50 Έλληνες φοιτητές από την Τουρκία

Επαναπατρίσθηκαν 50 Έλληνες φοιτητές από την Τουρκία

Επαναπαστρίσθηκαν το απόγευμα στην χώρας μας από την Τουρκία, μέσω του τελωνείου των Κήπων, 50 Έλληνες φοιτητές, οι οποίοι φοιτούν σε πανεπιστήμια της γειτονικής χώρας και οι οποίοι τις τελευταίες ημέρες αποτάθηκαν στο ελληνικό Προξενείο Αδριανούπολης, ζητώντας να επιστρέψουν στην Ελλάδα εξαιτίας της επιδημίας κορονοϊού.

Εν συνεχεία ενημερώθηκαν η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, οι τελωνειακές Αρχές και η αντιπεριφέρεια Έβρου, ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος συντονισμός για την επιστροφή των φοιτητών στην Ελλάδα.

Με την την άφιξή τους στον τελωνειακό σταθμό, υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση από το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και διαπιστώθηκε ότι κανείς από τους επαναπατρισθέντες φοιτητές δεν είχε πυρετό.

Κατόπιν επιβιβάσθηκαν σε λεωφορείο με προορισμό ξενοδοχεία της Θράκης, όπου θα υποβληθούν σε εξειδικευμένες διαγνωστικές εξετάσεις από κλιμάκια του ΕΟΔΥ, για το αν έχουν προσβληθεί κάποιοι εξ αυτών με κορονοϊό.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ - ΜΠΕ, στο επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται η άφιξη και νέων ομάδων φοιτητών από την Τουρκία, καθώς οι διαστάσεις που λαμβάνει η επιδημία, τους έχει θορυβήσει και έχουν εκφράσει την επιθυμία να επιστρέψουν στις οικογένειες τους στην Ελλάδα.