Επαναλειτουργούν οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ - Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα

Επαναλειτουργούν οι συρμοί του ΜΕΤΡΟ - Φάρσα το τηλεφώνημα για βόμβα

Επαναλειτουργούν όλες οι γραμμές του ΜΕΤΡΟ και τα δρομολόγια των συρμών ξεκίνησαν κανονικά, μετά την ολοκλήρωση των ερευνών των αστυνομικών αρχών ύστερα από τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβα που τελικά αποδείχθηκε φάρσα. Νωρίτερα, για λόγους ασφαλείας εκκενώθηκαν όλοι οι σταθμοί και σταμάτησαν τα δρομολόγια.

Νωρίτερα, εκτός λειτουργίας τέθηκε το Μετρό μετά από τηλεφώνημα αγνώστου για βόμβες στους σταθμούς Σύνταγμα και Μοναστηράκι, ενώ επαναλειτούργησε ο ΗΣΑΠ που είχε κλείσει νωρίτερα για το ίδιο λόγο.

Ο άγνωστος τηλεφώνησε στις 15.50 σε ιστοσελίδα και ανέφερε ότι στις 16:15 θα εκραγεί βόμβα στο μετρό Συντάγματος και 16:40 στον ηλεκτρικό στο Μοναστηράκι, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και αμέσως διακόπηκε η κυκλοφορία των συρμών, εκκενώθηκαν οι δύο σταθμοί και βρίσκονται στο σημείο κλιμάκια πυροτεχνουργών του 5ου Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών, καθώς και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά που ερευνούν τον χώρο.

Αργότερα δόθηκε εντολή εκκένωσης για όλους τους σταθμούς των γραμμών 2 και 3, για λόγους ασφαλείας, ενώ η Αστυνομία ζήτησε την εκκένωση του Κέντρου Ελέγχου του Μετρό το οποίο βρίσκεται στον σταθμό του Συντάγματος και για αυτό διεκόπη η κυκλοφορία στο σύνολο του δικτύου.

Σε ανακοίνωσή της η ΣΤΑΣΥ ανέφερε: «Σας ενημερώνουμε, ότι με εντολή της ΕΛ.ΑΣ εκκενώθηκαν και έκλεισαν όλοι οι σταθμοί των Γραμμών 2 & 3 του Μετρό, καθώς και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας. Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα για τοποθέτηση βόμβας στους σταθμούς «ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙ» & «ΣΥΝΤΑΓΜΑ», όπου και στεγάζεται και το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας.

Οι συρμοί παραμένουν στις αποβάθρες δίχως επιβάτες. Στη Γραμμή 1 του Μετρό, η κυκλοφορία διεξάγεται στα τμήματα Πειραιάς – Θησείο & Ομόνοια – Κηφισιά. Αναμένεται εντός ολίγου η αποκατάσταση της κυκλοφορίας στο δίκτυο των μέσων σταθερής τροχιάς. Θα ενημερωθείτε με νεότερη ανακοίνωση»