Επανακατέλαβε το γραφείο στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας

Επανακατέλαβε το γραφείο στη Φιλοσοφική ο Ρουβίκωνας

Σκηνές απείρου κάλλους επικράτησαν και πάλι στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών αφού σύμφωνα με πληροφορίες φοιτητές που πρόσκεινται στον Ρουβίκωνα επανακατέλαβαν το «στέκι» τους, αφού αποχώρησαν οι καθηγητές που περιφρουρούσαν τον χώρο.

Οι σημερινές εξελίξεις στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών κάθε άλλο παρά πανεπιστημιακό χώρο θύμιζαν. Ειδικότερα, νωρίς το πρωί καθηγητές να επιχείρησαν να αποτρέψουν τα μέλη του Ρουβίκωνα να ανοίξουν το «γραφείο» κοινού εντός της σχολής, σχηματίζοντας ανθρώπινη αλυσίδα, και την αναρχική ομάδα να μην αποχωρεί επιδιώκοντας την ανακατάληψη του χώρου. 

Όπως τόνισε, μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, η καθηγήτρια της Φιλοσοφικής κ. Μ. Φουντοπούλου, ενώ οι καθηγητές της Σχολής συγκεντρώθηκαν για να διαφυλάξουν τον χώρο στη συνέχεια ήρθαν μαυροφορεμένοι νεαροί, οι οποίοι συνεχώς αυξάνονταν.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής της παρέμβασης, η κ. Φουντοπούλου αναγκάστηκε κάποια στιγμή να διακόψει καθώς όπως είπε κάποιοι από τους νεαρούς περνούσαν από μπροστά της και θα υπήρχε πρόβλημα αν διαπίστωναν πως μιλάει στο ραδιόφωνο.

Τέλος, κατηγόρησε την Πολιτεία ότι δεν αναλαμβάνει τις ευθύνες της αναγκάζοντας τους καθηγητές να έρχονται απέναντι με τους φοιτητές τους. 

Ο Ρουβίκωνας έχει ανακοινώσει ότι κάθε Τετάρτη, μέλη του θα βρίσκονται στη Φιλοσοφική σχολή για να ενημερώνουν τους φοιτητές σχετικά με τη δράση και τις ιδέες τους.

Διαβάστε ακόμα:

- Επιχειρήσεις κατάληψης και ανακατάληψης στη Φιλοσοφική