Επαφές Μπουτάρη για τα ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο την ερχόμενη Δευτέρα

Επαφές Μπουτάρη για τα ακίνητα που εκχωρούνται στο Υπερταμείο την ερχόμενη Δευτέρα

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση για το θέμα της λίστας των υπό μεταβίβαση ακινήτων στο Υπερταμείο θα έχει ο Γιάννης Μπουτάρης την ερχόμενη Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου. Παράλληλα, την ίδια ημέρα ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης θα επιδιώξει επαφές στην Αθήνα για το ίδιο ζήτημα.

"Δεν είναι δυνατόν η Ροτόντα και εκκλησίες που είναι μνημεία της Unesco να ενταχθούν στο Υπερταμείο", είπε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος μιλώντας στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Παράλληλα ο κ.Μπουτάρης υπογράμμισε πως στη λίστα "περιλαμβάνονται και τα ακίνητα της Α'' προβλήτας του λιμανιού που έχουν παραχωρηθεί στο δήμο. Δεν πρόκειται για να μείνουμε άπραγοι σε αυτή τη διαδικασία".

Για το ίδιο θέμα τοποθετήθηκε και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και βουλευτής, Σταύρος Καλαφάτης, ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση και τονίζοντας πως "δεν πρόκειται για ένα - δύο λάθη αλλά για μια λίστα χώρων και οικοπέδων. Να κινήσει γη και ουρανό ο δήμαρχος για να δούμε τι έχει γίνει με τα ακίνητα".

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης "Ανοιχτή Πόλη", Ρία Καλφακάκου, απαντώντας στον Σταύρο Καλαφάτη είπε πως "θα απογοητευτεί και αυτός και η παράταξη του και το κόμμα του. Δεν πρόκειται να πουληθεί η περιουσία που είναι πολιτιστική κληρονομιά".

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ