Επ΄ αόριστον απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαϊάμι τις νυχτερινές ώρες

Επ΄  αόριστον απαγόρευση κυκλοφορίας στο Μαϊάμι τις νυχτερινές ώρες

Νέα μεγάλη αύξηση σημείωσαν σήμερα στη Φλόριντα τα κρούσματα κορονοϊού, την ώρα που ο δήμαρχος του Μαϊάμι ανακοίνωνε την επιβολή απαγόρευσης της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες και ανέστειλε την επαναλειτουργία των χώρων ψυχαγωγίας, σε μια προσπάθεια να ελεγχθεί μια από τις μεγαλύτερες εστίες έξαρσης της covid-19 στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος του Μαϊάμι Κάρλος Χιμένες ανακοίνωσε ότι ξεκινά επ’ αόριστον απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί, ενόψει και της εθνικής εορτής της 4ης Ιουλίου. Παράλληλα, δεν θα ανοίξουν οι χώροι ψυχαγωγίας, όπως τα καζίνο και τα θέατρα, κάτι που ήταν προγραμματισμένο να γίνει σήμερα Παρασκευή.

Σύμφωνα με το Reuters, τα κρούσματα του κορονοϊού αυξάνονται σε 37 από τις 50 Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένης και της Φλόριντα. Σήμερα αναφέρθηκαν 9.488 νέα κρούσματα στη συγκεκριμένη πολιτεία, ενώ χθες καταγράφηκαν πάνω από 10.000.

Την Πέμπτη σε όλες τις ΗΠΑ αναφέρθηκαν περισσότερα από 55.000 νέα κρούσματα, αριθμός ρεκόρ παγκοσμίως για διάστημα 24 ωρών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ωστόσο, που επικρίνεται για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε την κρίση, υποστήριξε και πάλι ότι ο αυξημένος αριθμός των κρουσμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι οι ΗΠΑ κάνουν περισσότερα διαγνωστικά τεστ από οποιαδήποτε άλλη χώρα. Σε ανάρτησή του στο Twitter χαρακτήρισε μάλιστα «σπουδαίο νέο» τον αυξημένο αριθμό διαγνωστικών τεστ.

Σύμφωνα με μια ανάλυση του πρακτορείου Reuters, το ποσοστό των τεστ που βγαίνουν θετικά στη Φλόριντα αυξήθηκαν από το 4% τον περασμένο μήνα στο 16% τώρα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας θεωρεί ανησυχητικό οποιοδήποτε ποσοστό άνω του 5%.