Έως τις 12:00 είχαν ψηφίσει 40.000 - Βεβαιότητα από Κουμουνδούρου ότι ο τελικός αριθμός θα υπερβεί τα 100.000 μέλη
Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ

Έως τις 12:00 είχαν ψηφίσει 40.000 - Βεβαιότητα από Κουμουνδούρου ότι ο τελικός αριθμός θα υπερβεί τα 100.000 μέλη

Για «πολύ μεγάλη» προσέλευση που παρατηρείται στα εκλογικά τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε όλη την Ελλάδα, κάνουν λόγο πληροφορίες πηγών της Κουμουνδούρου, αναφέροντας ότι τις πρώτες ώρες, έως τις 12 το μεσημέρι, έχουν ήδη ψηφίσει 40.000 πολίτες. 

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι με βάση την έως τώρα συμμετοχή, αναμένεται ότι ο τελικός αριθμός στις κάλπες θα είναι με βεβαιότητα εξαψήφιος, θα υπερβεί δηλαδή τα 100.000 μέλη. Κατά τις ίδιες πηγές «το πιο ενδιαφέρον μέχρι τώρα, είναι ότι τα νέα μέλη που προσέρχονται στις κάλπες, είναι σχεδόν διπλάσια από τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ», ενώ κάνουν λόγο για μαζική προσέλευση τόσο στην περιφέρεια όσο και στο κέντρο της Αθήνας.

Υπενθυμίζεται ότι λίγο μετά τις 09:30, ο Αλέξης Τσίπρας ψήφισε στο εκλογικό κέντρο του Περιστερίου. Εξερχόμενος, ανέφερε στις κάμερες: «Είναι μια ιστορική ημέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ, σπουδαία ημέρα για τον τόπο μας. Η Κυριακή της Δημοκρατίας θα τη χαρακτήριζα. Σε 1.000 σημεία σε όλη τη χώρα, παντού, τμήματα εκλογικά έχουν στηθεί για μια πρωτόγνωρη διαδικασία για το κόμμα.

«Θα έλεγα ότι είναι η Κυριακή της δημοκρατίας, μια γιορτή συμμετοχής που μπορεί να δυναμώσει και να εμπεδώσει στον τόπο μας το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής».

Οι κάλπες αναμένεται να μείνουν ανοιχτές μέχρι τις 20:00. Για τη θέση του προέδρου υπάρχει ως μοναδικός υποψήφιος ο νυν αρχηγός του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας, ενώ τις 300 θέσεις της Κεντρικής Επιτροπής διεκδικούν 700 στελέχη του κόμματος.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή του προέδρου έχουν όλες και όλοι από την ηλικία των 15 ετών και άνω. Τόσο τα ήδη υπάρχοντα μέλη του κόμματος όσο και όσοι εγγράφονται σήμερα κατά τη διεξαγωγή των εκλογών επιτόπου στα εκλογικά τμήματα, συμπληρώνοντας την αίτηση εγγραφής νέου μέλους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο για τις εκλογές, όλα τα μέλη του κόμματος ανεξαρτήτως ημερομηνίας εγγραφής τους μπορούν να ψηφίσουν σε όλα τα εκλογικά τμήματα της χώρας στην κάλπη εκλογής προέδρου. Όσοι εγγράφονται την ημέρα της ψηφοφορίας ή είναι ήδη μέλη αλλά έχουν εγγραφεί μετά τις 21 Μαρτίου, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα. Επίσης, όσοι είναι ήδη μέλη και έχουν εγγραφεί έως τις 21 Μαρτίου και βρεθούν εκτός της Περιφέρειας στην οποία ανήκουν, μπορούν να ψηφίσουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα ανά την Ελλάδα αλλά μόνο για πρόεδρο.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή της Κεντρικής Επιτροπής έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έχουν εγγραφεί έως τις 21 Μαρτίου και ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό τμήμα εντός της Περιφέρειας στην οποία ανήκουν.