Εορδαία: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία επειδή πιστή φορούσε μάσκα

Εορδαία: Ιερέας διέκοψε τη λειτουργία επειδή πιστή φορούσε μάσκα

Στη διακοπή της λειτουργίας προχώρησε ένας ιερέας στην ιερά μονή Αγίας Παρασκευής Μηλοχωρίου της Εορδαίας, επειδή μια 74χρονη φορούσε προστατευτική μάσκα κατά του κορονοϊού, λέγοντας μάλιστα ότι «δε θέλω καρναβάλια μέσα στην εκκλησία μου».

Σύμφωνα με το kozanimedia.gr, η 74χρονη αρνήθηκε να αποχωρήσει ενώ σύμφωνα με την ίδια πηγή ήταν η μοναδική εντός του γεμάτου ιερού ναού που φορούσε μάσκα.

Σε ανάρτησή της στο Facebook η Στεργιανή Γάκη, κόρη τη 74χρονης, σημειώνει: «Σε αυτόν λοιπόν τον “ιερέα” που με περισσή αγένεια και αλαζονεία αποκάλεσε καρναβάλι την 74χρονη μητέρα μου επειδή επέλεξε ούσα σκεπτόμενη και υπεύθυνη, να φορά μάσκα στην σημερινή λειτουργία, ας του πει κάποιος πως τον πληρώνω και εγώ δουλεύοντας κοπιωδώς και αποδίδοντας με συνέπεια τις φορολογικές μου υποχρεώσεις και υπάρχει εκεί για να μεταλαμπαδεύσει την αγάπη του Θεού στις ψυχές και στις ζωές μας. Και πείτε του επίσης πως ο οίκος του Θεού από τον οποίον έδιωξε σήμερα την μητέρα μου, είναι χώρος που ψυχές, μυαλά και χαρακτήρες σαν τον δικό του δεν θα έπρεπε να πλησιάζουν….μόνο ντροπή και θλίψη… μεσαίωνας».