Εντυπωσιακή η Γερμανία – 4-2 την Πορτογαλία

Εντυπωσιακή η Γερμανία – 4-2 την Πορτογαλία

Η Γερμανία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο EURO. Για τη δεύτερη αγωνιστική του 6ου ομίλου επιβλήθηκε με 4-2 της Πορτογαλίας στην «Allianz Arena» του Μονάχου. Εχει τρεις βαθμούς, όσους και οι Πορτογάλοι, ενώ στην πρώτη θέση της κατάταξης βρίσκονται οι Γάλλοι με τέσσερις και έναν έχουν οι Ούγγροι.

Η ομάδα του Γιόαχιμ Λεβ ήταν καταιγιστική στα πρώτα λεπτά. Στο 5' σκόραρε με τον Γκόζενς, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Σερζ Γκνάμπρι που ενεπλάκη στη φάση και στην συνέχεια έχασε σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Το έκανε η Πορτογαλία στην πρώτη καλή στιγμή της στο ματς καθώς ο Κριστιάνο Ρονάλντο στο 15' ολοκλήρωσε την εξαιρετική αντεπίθεση που ξεδίπλωσαν ο Μπερνάρδο Σίλβα με τον Ντιόγκο Ζότα. Η «μάνσαφτ» δεν σταμάτησε να πιέζει και έκανε την ανατροπή με δύο αυτογκόλ μέσα σε τέσσερα λεπτά – στο 35' ο Ρούμπεν Ντίας και στο 39' ο Ραφαέλ Γκερέιρο άθελά τους έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα του Ρουΐ Πατρίσιο. Πρωτοφανές να σημειώνονται δύο αυτογκόλ και μάλιστα από την ίδια ομάδα στα χρονικά του θεσμού.

Η εικόνα δεν άλλαξε και στο πρώτο τέταρτο του β' μέρους. Στο 51' ο Χάβερτς και στο 60' Γκόζενς αύξησαν τη διαφορά εκτελώντας εξ επαφής. Αντέδρασε η Πορτογαλία μειώνοντας με τον Ντιόγκο Ζότα στο 67', ενώ λίγο μετά είχε δοκάρι και με τον Ρενάτο Σάντες. Δοκάρι είχαν και οι Γερμανοί με τον Γκορέτσκα. Δεν σημειώθηκε άλλο γκολ και η Γερμανία έδειξε πως δεν είναι η προβληματική ομάδα της πρώτης αγωνιστικής όταν έχασε με 1-0 από τη Γαλλία.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ (4-2-3-1): Ρουΐ Πατρίσιο – Σεμέδο, Ντίας, Πέπε, Γκερέιρο – Καρβάλιο (58' Ράφα Σίλβα), Ντανίλο – Μπερνάρδο Σίλβα (46' Ρενάτο Σάντσες), Μπρούνο Φερνάντες (64' Μοουτίνιο), Ντιόγκο Ζότα (83' Αντρέ Σίλβα) – Κριστιάνο Ρονάλντο.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ (3-4-3): Νόιερ – Γκίντερ, Χούμελζ (62' Εμρέ Τζαν), Ρίντιγκερ – Κίμιχ, Γκιντογάν (73' Ζίλε), Κρόοζ, Γκόζενς (62' Χάλστενμπεργκ) – Γκνάμπρι (87' Σανέ), Μίλερ, Χάβερτς (73' Γκορέτσκα).

Νωρίτερα, για τον 6ο όμιλο, έγινε μια από τις εκπλήξεις του EURO καθώς η Ουγγαρία απέσπασε ισοπαλία 1-1 από τη Γαλλία στη κατάμεστη «Πούσκας Αρένα» της Βουδαπέστης. Οι Ούγγροι μπήκαν μπροστά στο σκορ με τον Ατίλα Φιόλα στις καθυστερήσεις του α' μέρους, ενώ οι «τρικολόρο» ισοφάρισαν με τον Αντουάν Γκριεζμάν στο 66'. Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάν είχε ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν και τώρα έχουν πιθανότητες ακόμη για πρόκριση στην επόμενη φάση στην τελευταία αγωνιστική. Η Γαλλία έπειτα από δύο αγωνιστικές έχει τέσσερις βαθμούς. Στην τελευταία αγωνιστική του γκρουπ που θα διεξαχθεί την Τετάρτη 23 Ιουνίου: Πορτογαλία – Γαλλία και Γερμανία – Ουγγαρία.

Τέλος, για τον 5ο όμιλο, η Ισπανία έμεινε στο 1-1 με την Πολωνία στο «Λα Καρτούχα» της Σεβίλλης (25' Μοράτα - 54' Λεβαντόφσκι). Η «Λα Ρόχα» ήταν καλύτερη και έχασε πέναλτι με τον Τζεράρ Μορένο στο 58', αλλά και σημαντικές ευκαιρίες κυρίως με τον Αλβαρο Μοράτα που της έδωσε το προβάδισμα. Επειτα από δύο αγωνιστικές έχει δύο βαθμούς, ενώ η Πολωνία πήρε τον πρώτο βαθμό της. Η Σουηδία έχει τέσσερις και η Σλοβακία τρεις. Την Τετάρτη 23 Ιουνίου: Σλοβακία-Ισπανία και Σουηδία-Πολωνία για την τελευταία αγωνιστική του γκρουπ.