Εντός του 2021 τα πρώτα 5,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Εντός του 2021 τα πρώτα 5,5 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης

Εντός του έτους αναμένεται η εκταμίευση των πρώτων 5,5 δισ. ευρώ -από τα συνολικά 32 δισ. ευρώ που προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης για την Ελλάδα- γεγονός που αποτελεί «ασπίδα» για την οικονομία στην δύσκολη αυτή συγκυρία. Την προαναγγελία έκανε την Δευτέρα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την τοποθέτησή του ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε πως τα παραπάνω κονδύλια θα διατεθούν σε τέσσερις βασικούς τομείς: την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και τις Επενδύσεις και τα Μεγάλα έργα.

Αναλυτικότερα, μιλώντας στην συνεδρίαση της ΚΟ του κυβερνώντος, ο κ. Μητσοτάκης αφού τόνισε την σημασία του μαζικού εμβολιασμού κατά του κορονοϊού, σημείωσε πως «το έργο που έχουμε μπροστά μας φέτος ταυτίζεται και με τη νέα εθνική πρόκληση, την έγκαιρη προετοιμασία της ανάκαμψης της οικονομίας και της κοινωνίας. Μέσα στο 2021 θα εισρεύσουν τα πρώτα 5,5 δισεκατομμύρια από τα 32 δισεκατομμύρια που μας αναλογούν συνολικά από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάκαμψης».

«Αυτό θα συμβεί για τέσσερις πολιτικές αιχμής: την Πράσινη Μετάβαση, τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, την Απασχόληση και την Κοινωνική Συνοχή και τις Επενδύσεις και τα Μεγάλα έργα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.

Εν συνεχεία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στον πρόσφατο ανασχηματισμό και είπε ότι «θα ήταν λάθος οι αλλαγές αυτές να ερμηνευτούν διαφορετικά από αυτό που πραγματικά είναι. Δηλαδή μία ευκαιρία προσφοράς από όλους, χωρίς ποτέ να ξεχνάτε πως τόσο τους παλιούς όσο και τους νέους συνεργάτες μου τους θεωρώ πάντα μόνιμους συμπαραστάτες μου. Όλα τα στελέχη είμαστε στρατευμένοι στην υπηρεσία της χώρας και της παράταξης και η διαθεσιμότητα και η ετοιμότητά μας, συνεπώς, πρέπει να είναι διαρκής».