Σωτηρία: Κρούσματα σε γιατρούς, νοσηλευτές - Κλειστό τμήμα του θωρακοχειρουργικού

Σωτηρία: Κρούσματα σε γιατρούς, νοσηλευτές - Κλειστό τμήμα του θωρακοχειρουργικού

Κλειστό μέχρι νεωτέρας θα παραμείνει τμήμα της θωρακοχειρουργικής κλινικής του νοσοκομείου Σωτηρία μετά την επιβεβαίωση επτά κρουσμάτων κορονοϊού μεταξύ γιατρών και νοσηλευτών. 

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με πληροφορίες, θετικοί στον νέο κορονοϊό βρέθηκαν ένας θωρακοχειρουργός, δύο αναισθησιολόγοι και δυο νοσηλευτές, ενώ ακόμα 40 άτομα έχουν μπει σε λίστα ιχνηλάτησης, ώστε να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί ή όχι.

Ως εκ τούτου, το τμήμα θωρακοχειρουργικής που εντοπίστηκαν τα κρούσματα θα παραμείνει κλειστό για τις επόμενες ημέρες μετά από απόφαση της διοίκησης του νοσοκομείου ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου διευκρινίζει ότι οι 3 γιατροί και οι δύο νοσηλευτές βρίσκονται σε νοσηλεία στα σπίτια τους ενώ 38 άτομα υποβάλλονται σε τεστ. Τονίζει ακόμη ότι απολυμάνθηκε η Θωρακοχειρουργική κλινική η οποία και εφημερεύει το Σάββατο, οπότε και θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου «Σωτηρία»:

«Σχετικά με δημοσιεύματα περί παύσης λειτουργίας της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του ΓΝΝΘΑ «Η Σωτηρία», επισημαίνονται τα εξής: Εντοπίστηκαν χθες 5 θετικά κρούσματα SARS-CoV-2 (3 ιατρικού προσωπικού και 2 νοσηλευτικού προσωπικού της Κλινικής). Οι εν λόγω φορείς τελούν σε οίκοι νοσηλεία. Στο πλαίσιο προληπτικού ελέγχου, όλοι οι υπηρετούντες στην Κλινική, συνολικά 38 άτομα, υποβάλλονται σε τεστ Covid. Πραγματοποιήθηκε απολύμανση στη Θωρακοχειρουργική Κλινική και οι 4 νοσηλευόμενοι ασθενείς της παραμένουν σε νοσηλεία μη μετακινούμενοι. Η Κλινική εφημερεύει το προσεχές Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020 και εκτιμάται – με τα παρόντα στοιχεία – η ετοιμότητα λειτουργίας της».