Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα «ευλογιάς πιθήκων» στο Λονδίνο

Εντοπίστηκαν δύο κρούσματα «ευλογιάς πιθήκων» στο Λονδίνο

Δύο άνθρωποι διαγνώστηκαν με «ευλογιά πιθήκων» στο Λονδίνο, όπως γνωστοποίησε η Υπηρεσία Ασφάλειας Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το ζευγάρι ζει στο ίδιο νοικοκυριό και δεν συνδέεται με άλλο άτομο που διαγνώστηκε με τη νόσο στην Αγγλία νωρίτερα αυτό το μήνα.

Η ιογενής λοίμωξη είναι παρόμοια με την ανθρώπινη ευλογιά και συνήθως προκαλεί ήπια ασθένεια, με τους περισσότερους ανθρώπους να αναρρώνουν μέσα σε λίγες εβδομάδες.

Ένα από τα άτομα που βρέθηκαν πιο πρόσφατα θετικά νοσηλεύεται στη μονάδα ειδικών μολυσματικών ασθενειών στο νοσοκομείο St Mary's, Imperial College Healthcare NHS Trust στο Λονδίνο.

Ωστόσο, το άλλο άτομο βρίσκεται σε απομόνωση και δεν χρειάζεται νοσοκομειακή περίθαλψη, όπως ανέφερε το UKHSA.

Οι υγειονομικοί δήλωσαν ότι τώρα ερευνούν πού και πώς μολύνθηκαν τα τελευταία κρούσματα.

Είπαν επίσης ότι άτομα που μπορεί να είχαν στενή επαφή με τα δύο άτομα έρχονται σε επαφή και δίνονται συμβουλές υγείας.

Ο Δρ Κόλιν Μπράουν, διευθυντής κλινικών και αναδυόμενων λοιμώξεων στο UKHSA, σημείωσε ότι είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η μόλυνση «δεν εξαπλώνεται εύκολα μεταξύ των ανθρώπων και απαιτεί στενή προσωπική επαφή» με κάποιον που έχει συμπτώματα.

«Ο συνολικός κίνδυνος για το ευρύ κοινό παραμένει πολύ χαμηλός», πρόσθεσε.

Η περίπτωση που ανακοινώθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα ήταν ένα άτομο με πρόσφατο ιστορικό ταξιδιού από τη Νιγηρία, όπου πιστεύεται ότι είχε προσβληθεί από τη μόλυνση.