Έντονες αντιδράσεις για σκίτσο της «ΕΦ.ΣΥΝ» - Συγκρίνει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με το Άουσβιτς

Έντονες αντιδράσεις για σκίτσο της «ΕΦ.ΣΥΝ» - Συγκρίνει το νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ με το Άουσβιτς

Σκίτσο που συγκρίνει τις προωθούμενες αλλαγές για την φύλαξη των ΑΕΙ με το ναζιστικό στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς, δημοσίευσε η Εφημερίδα των Συντακτών του Σαββάτου, πυροδοτώντας μπαράζ αντιδράσεων.

Το σκίτσο που δημοσιεύτηκε μάλιστα λίγες μόλις ημέρες πριν την επέτειο του ολοκαυτώματος, επικρίνοντας -υποτίθεται - τα μέτρα προστασίας των ΑΕΙ από ειδικό σώμα πανεπιστημιακής αστυνομίας, σχολιάστηκε αρνητικά τόσο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όσο και στο διαδίκτυο, με πολλούς χρήστες να μιλούν για μια ακόμη έκφραση αντισημιτισμού, λίγες μάλιστα ημέρες πριν από την Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα του Ολοκαυτώματος στις 27 Ιανουαρίου.

Σε αντίστοιχο ύφος και αναρτήσεις χρηστών του Twitter:

Μάλιστα, η ιστοσελίδα theshadesmag συμπεριέλαβε το εν λόγω σκίτσο στη στήλη «Χρονικά Αντισημιτισμού #79» αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Νέα σχετικοποίηση του Ολοκαυτώματος από την Εφημερίδα των Συντακτών. Τι και αν έχουν γραφτεί τόσα και τόσα άρθρα για το θέμα, τι και αν έχει διαμαρτυρηθεί επανειλημμένως η ελληνική εβραϊκή κοινότητα για τέτοιου είδους σκίτσα, στου κουφού την πόρτα όσο θέλεις βρόντα. Εδώ βλέπουμε άλλο ένα σκίτσο ευτελισμού και σχετικοποίησης του Ολοκαυτώματος από την φιλο-ΣΥΡΙΖΑ εφημερίδα των συντακτών με αφορμή αυτή τη φορά τις τραγικές μεταρρυθμίσεις και τη βάρβαρη καταστολή που έχει δρομολογήσει η κυβέρνηση στους χώρους των πανεπιστημίων. Το κατάπτυστο αυτό σκίτσο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα στις 16 Γενάρη 2021 και όπως κάνουμε χρόνια τώρα, το καταγράφουμε στο αρχείο της στήλης μας «Χρονικά Αντισημιτισμού».

Σε κάποιους μάλιστα το σκίτσο της ΕΦΣΥΝ θύμισε παρόμοια, παραποιημένη φωτογραφία που είχε αναρτήσει το 2015 ο τότε βουλευτής των ΑΝΕΛ, Δημήτρης Καμμένος, αντικαθιστώντας την επιγραφή με τίτλο «Arbeit Macht Frei» από το σύνθημα «Μένουμε Ευρώπη» όσων διαδηλώνουν υπέρ της παραμονής της χώρας στο ευρώ και την ΕΕ.