Εντολή Σοϊγκού στις ρωσικές δυνάμεις να καταστρέψουν δυτικούς πυραύλους στην Ουκρανία

Εντολή Σοϊγκού στις ρωσικές δυνάμεις να καταστρέψουν δυτικούς πυραύλους στην Ουκρανία

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού διέταξε τους στρατηγούς να δώσουν προτεραιότητα στην καταστροφή των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς και των όπλων πυροβολικού της Ουκρανίας  που προμήθευσε η Δύση για να χτυπήσουν ρωσικές γραμμές ανεφοδιασμού.

Ο Σοϊγκού «έδωσε εντολή στον διοικητή να δώσει προτεραιότητα στους πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς και τα όπλα πυροβολικού του εχθρού» ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Το υπουργείο είπε ότι τα όπλα χρησιμοποιήθηκαν για να βομβαρδίσουν κατοικημένες περιοχές του Ντονμπάς που ελέγχεται από τη Ρωσία και για να πυρπολήσουν σκόπιμα χωράφια σιταριού και σιλό αποθήκευσης σιτηρών. Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει τις αναφορές στο πεδίο της μάχης από καμία πλευρά.

Η υπηρεσία ειδήσεων Zvezda έδειξε τον Σοϊγκού , ντυμένο με στολή μάχης, να μιλά στο πλευρό του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους έχουν προμηθεύσει όπλα αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Ουκρανία από την εισβολή της Ρωσίας στις 24 Φεβρουαρίου, συμπεριλαμβανομένων όπλων μεγάλης εμβέλειας που το Κίεβο λέει ότι αρχίζουν να βοηθούν στο πεδίο της μάχης.

Η Ουκρανία λέει ότι έχει πραγματοποιήσει μια σειρά από επιτυχημένες επιδρομές σε 30 ρωσικούς κόμβους εφοδιαστικής και πυρομαχικών, χρησιμοποιώντας πολλά συστήματα πολλαπλών πυραύλων εκτόξευσης που προμήθευσαν πρόσφατα η Δύση. Διαβάστε ολόκληρη την ιστορία

Η Μόσχα έχει υπογραμμίσει τις επιθέσεις της σε όπλα που προμηθεύονται από τη Δύση στις ενημερώσεις του υπουργείου Άμυνας και κατηγορεί την Ουκρανία ότι χρησιμοποιεί όπλα μεγάλης εμβέλειας για να χτυπήσει κατοικημένες περιοχές σε περιοχές του Ντονμπάς που ελέγχονται από τους αυτονομιστές.

Ο ηγέτης των αυτονομιστών Ντένις Πουσίλιν δήλωσε την Πέμπτη ότι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ουκρανικές δυνάμεις βομβάρδισαν έναν σταθμό λεωφορείων στην πόλη Ντόνετσκ που ελέγχεται από τους αυτονομιστές στην ανατολική Ουκρανία. 

Ο σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, Άντον Χεραστσένκο, κατηγόρησε τις ρωσικές δυνάμεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι έπληξαν το κέντρο του Ντόνετσκ, αλλά αποδίδουν την ευθύνη στην Ουκρανία.

Σχεδόν πέντε μήνες από τότε που ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές δυνάμεις διασχίζουν την περιοχή Ντονμπάς της ανατολικής Ουκρανίας, έχοντας καταλάβει περίπου το 1/5 της χώρας.