Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια της Αττικής για την αντιμετώπιση της διασποράς
Kορονοϊός

Εντατικοί έλεγχοι στα λιμάνια της Αττικής για την αντιμετώπιση της διασποράς

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η έξοδος των εκδρομέων του καλοκαιριού με τις λιμενικές αρχές στα μεγάλα λιμάνια της Αττικής να βρίσκονται επί ποδός, όχι μόνο για τη διευκόλυνση τους, αλλά και για την αντιμετώπιση της διασποράς του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του λιμενικού σώματος από το λιμάνι του Πειραιά χθες Παρασκευή 30/7, πραγματοποιήθηκαν συνολικά 27 δρομολόγια με 24.776 επιβάτες και 5.420 επιβατικά αυτοκίνητα.

Από το λιμάνι του Λαυρίου αντιστοίχως πραγματοποιήθηκαν συνολικά δέκα δρομολόγια στα οποία επέβαιναν 2.992 επιβάτες και 831 αυτοκίνητα.

Επιπροσθέτως, από το λιμάνι της Ραφήνας πραγματοποιήθηκαν 16 δρομολόγια με 7.325 επιβάτες και 1803 επιβατικά οχήματα.

Τα στελέχη του λιμενικού συνέδραμαν στη διευκόλυνση της μετάβασης των εκδρομέων αλλά κυρίως πραγματοποιούσαν εκτεταμένους ελέγχους για το αν τηρούνται όλες οι προϋποθέσεις και τα πρωτόκολλα ασφαλείας κατά της διασποράς της covid-19.

Σημειώνεται ότι οι έλεγχοι θα είναι σαρωτικοί μέχρι και το τέλος της σεζόν, όπως τονίζουν στελέχη του λιμενικού, καλώντας τους ταξιδιώτες να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα έγγραφα, καθώς σε άλλη περίπτωση, δεν θα επιτρέπεται η επιβίβαση τους.