Ένταση στο Πολυτεχνείο μετά το μαθητικό συλλαλητήριο

Ένταση στο Πολυτεχνείο μετά το μαθητικό συλλαλητήριο

Επεισόδια σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Τοσίτσα και Πατησίων, καθώς κουκουλοφόροι επιτέθηκαν με πέτρες και μολότοφ στα ΜΑΤ αφού ολοκληρώθηκε το σημερινό μαθητικό συλλαλητήριο που έγινε ως ένδειξη διαμαρτυρίας στους σχεδιασμούς του υπουργείο Παιδείας για το νέο Λύκειο.

Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια το συλλαλητηρίου επικράτησε ένταση καθώς κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ κατά αστυνομικών των ΜΑΤ και στην οδό στη Βασιλίσσης Σοφίας.

Σύμφωνα με το skai.gr, στο συγκεκριμένο σημείο οι άνδρες των ΜΑΤ δεν αντέδρασαν και η ένταση αποκλιμακώθηκε.

 

Νωρίτερα, οι μαθητές ξεκίνησαν την πορεία τους από τα Προπύλαια, αντιδρώντας στους σχεδιασμούς του υπουργείου Παιδείας για το νέο Λύκειο, καταγγέλλοντας ότι θα γίνει «ακόμα πιο σκληρό και ανταγωνιστικό».

«Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, με τους αγώνες μας, τις καταλήψεις και τις πορείες μας, το έχουμε κάνει ξεκάθαρο στον υπουργό και την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ: Ούτε να το σκέφτονται να φέρουν το απαράδεκτο νομοσχέδιό τους που κάνει ακόμα πιο εξοντωτικό εξεταστικό κέντρο το σχολείο μας! Θα μας βρουν απέναντί τους!» αναφέρει χαρακτηριστικά το Συντονιστικό των Μαθητών.

Στο πλαίσιο αυτό ζητούν:

- Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο της κυβέρνησης

- Να μην καλούνται οι μαθητές να κάνουν μηχανογραφικό από τη Β' Λυκείου, με το μαχαίρι στο λαιμό και με λιγότερες επιλογές!

- Το ποσοστό 10% της εισαγωγής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής να παραμείνει επ' αόριστον και να ισχύσει και για τα υπόλοιπα τμήματα ΤΕΙ που συγχωνεύτηκαν με ΑΕΙ.

Η Συντονιστική Επιτροπή Μαθητών Αθήνας απευθύνεται παράλληλα στα σχολεία, τα 15μελή και 5μελή, τις Συντονιστικές Επιτροπές όλης της χώρας να πάρουν ανάλογες αποφάσεις συμμετοχής, διεκδικώντας «δημόσια και δωρεάν Παιδεία για όλους, σχολείο να μορφώνει, όχι να εξοντώνει».