8ος χρόνος, ημέρα 2394η
Κυριακή, 22 Μαΐου 2022

Ένταση στο Πολυτεχνείο: Δεν επετράπη η κατάθεση στεφάνου στην διακοινοβουλευτική επιτροπή

Ένταση στο Πολυτεχνείο: Δεν επετράπη η κατάθεση στεφάνου στην διακοινοβουλευτική επιτροπή

Μπλόκο στην κατάθεση στεφάνου από την διακοινοβουλευτική επιτροπή έβαλε ομάδα νεαρών κλείνοντας την είσοδο του προαύλιου χώρου του Πολυτεχνείου.

Ο κ. Αθανασίου και ο κ. Θεοχάρης που ήταν επικεφαλής της επιτροπής είχαν σύντομη συνομιλία με τους νεαρούς φοιτητές και αποχώρησαν, αφήνοντας το στεφάνι έξω από το Πολυτεχνείο. Επικράτησε δεύτερος γύρος έντασης με την ομάδα ατόμων να καταστρέφει το στεφάνι.


Ο κ. Αθανασίου σε δηλώσεις του, τόνισε ότι ο αγώνας κατά της δικτατορίας ήταν υπερκομματικός και ότι δεν είχε κομματικό χρώμα. «Κανένας πολιτικός σχεδιασμός δεν οργάνωσε την εξέγερση του Πολυτεχνείου» είπε.

«Συνεπώς όποιοι προσπαθούν να οικειοποιηθούν τους αγώνες του ελληνικού λαού, το Πολυτεχνείο και το ελεύθερο φρόνημα προσβάλλουν την ιστορία. Τα παιδιά αυτά, όταν εμείς κάναμε τον αγώνα εδώ […], ήταν αγέννητα ή ήταν στις κούνιες τους και τα θήλαζαν. Η μέρα σήμερα είναι ιερή και πρέπει να τους συγχωρήσουμε και να τους κατανοήσουμε. Ζήτω το Πολυτεχνείο» κατέληξε.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Χάρης Θεοχάρης, είπε: «Σήμερα τιμούμε και γιορτάζουμε την αστείρευτη δύναμη του ελληνικού λαού και τη θέλησή του για ελευθερία, για αυτοδιάθεση, για τη Δημοκρατία».

Όπως σημείωσε: «Αυτή η δύναμη είναι ζωντανή πάντα και θα συνεχίσει να είναι ο φύλακας της αυτοδιάθεσης της χώρας μας. Τα παιδιά πάντα δείχνουν τον δρόμο, τον έδειξαν τότε και πάντα πρέπει να τα ακούμε. Όμως, πάντοτε πρέπει μόνοι μας συνολικά να αποφασίζουμε με τις δημοκρατικές διαδικασίες που έχει θέσει ο ελληνικός λαός. Αυτόν τιμούμε, αυτόν υπηρετούμε».