Μικροεπεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Πορεία και στην Αθήνα
Εκπαιδευτικά συλλαλητήρια

Μικροεπεισόδια στη Θεσσαλονίκη - Πορεία και στην Αθήνα

Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν νωρίτερα στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη, όταν φοιτητές επιχείρησαν να κάνουν πορεία, κάτι που δεν επιτρέπεται λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, με τις αρχές να χρησιμοποιούν χημικά και να προβαίνουν σε τρεις προσαγωγές,  που τελικά μετατράπηκαν σε συλλήψεις. 

Στη Θεσσαλονίκη, η ένταση επικράτησε στο άγαλμα του Βενιζέλου όταν οι δυνάμεις της αστυνομίας έστησαν «φράγμα» και έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών για να εμποδίσουν την πορεία, ενώ έγιναν τρεις προσαγωγές. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση και απείθεια.

Οι φοιτητές περιορίστηκαν ξανά στην πλατεία Αριστοτέλους αλλά λίγο αργότερα επιχείρησαν και τελικά έκαναν πορεία στους δρόμους της Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης. 

Στο σημείο έσπευσαν και δύο περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας από τα οποία ακούγονταν τα ηχογραφημένα μηνύματα για την αποφυγή συνωστισμού στο πλαίσιο των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Στην Αθήνα η φοιτητική πορεία έφτασε στο Σύνταγμα, όπου οι συγκεντρωμένοι πρόβαλαν τα αιτήματά τους ενάντια του νέου νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας. Με κεντρικό σύνθημα «Έξω η αστυνομία από τις σχολές», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια και πραγματοποίησαν πορεία μέχρι τη Βουλή.

Αυτή την ώρα έχει αποκατασταθεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.