Ένταση στο ΑΠΘ για το Στέκι στο Βιολογικό

Ένταση στο ΑΠΘ για το Στέκι στο Βιολογικό

Ένταση επικράτησε το μεσημέρι στον προαύλειο χώρο της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ μεταξύ συγκεντρωμένων που υποστηρίζουν την κατάληψη στο «Στέκι στο Βιολογικό» και δυνάμεων των ΜΑΤ ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε και χρήση χημικών. Υπενθυμίζεται ότι σήμερα άρχισαν οι εργασίες δημιουργίας βιβλιοθήκης στο χώρο που πραγματοποιούταν η κατάληψη.

Τα ΜΑΤ, την συνδρομή των οποίων ζήτησε ο εργολάβος που πραγματοποιεί τις εργασίες, απώθησαν προς την πλατεία Χημείου τα συγκεντρωμένα άτομα που υπερασπίζονται την κατάληψη. Οι φοιτητές φώναζαν συνθήματα κατά της εισόδου της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο και υπέρ της κατάληψης στο «Στέκι στο Βιολογικό» που εκκενώθηκε την παραμονή της Πρωτοχρονιάς μετά από 34 χρόνια. παρουσία δικαστικού λειτουργού, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις από φοιτητές του αντιεξουσιαστικού χώρου και αλληλέγγυους.

Η αστυνομία απώθησε τους συγκεντρωμένους με ρίψη κρότου λάμψεις χωρίς να σημειωθούν συμπλοκές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. 

Νωρίτερα, το GRTimes ανέφερε ότι υπήρχαν συγκεντρωμένα άτομα μέσα στο «Στέκι στο Βιολογικό», αλλά και στη σχολή Θετικών Επιστημών. 

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εργασίες στον χώρο φορούν στο έργο «Εσωτερικές Διαρρυθμίσεις Χώρων Ισογείου Κτηρίου Βιολογίας για τις ανάγκες της Σ.Θ.Ε.», συνολικού προϋπολογισμού 1.320.600 ευρώ. Το έργο υλοποιείται σε εφαρμογή αποφάσεων της Συγκλήτου του Ιδρύματος μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) του ΑΠΘ και εντάσσεται στη «Λειτουργική ενοποίηση Βιβλιοθηκών ΑΠΘ», στον Άξονα Προτεραιότητας «Επένδυση στην εκπαίδευση, την απόκτηση δεξιοτήτων και τη διά βίου μάθηση» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Κεντρική Μακεδονία», ενώ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ).