Ένταση στη Θεσσαλονίκη: 94 πρόστιμα, έξι συλλήψεις και 28 προσαγωγές

Ένταση στη Θεσσαλονίκη: 94 πρόστιμα, έξι συλλήψεις και 28 προσαγωγές

Έξι συλλήψεις, 28 προσαγωγές και 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ, είναι ο απολογισμός της ΕΛ.ΑΣ. μετά την ένταση που προκλήθηκε το απόγευμα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης στη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποίησαν φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη συλλογικοτήτων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την φετινή απαγόρευση λόγω της πανδημίας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 120 άτομα τα οποία «συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας - Τσιμισκή - Καρόλου Ντηλ», όπου «εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς το Προξενείο των ΗΠΑ».

Κατά την ίδια ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις και επιπλέον 28 προσαγωγές από το σημείο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ συνολικά επιβλήθηκαν 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνεται, δεν έγινε χρήση δακρυγόνων και μετά την επιβολή προστίμων (οι διαδηλωτές) αποχώρησαν ειρηνικά.

Καταδρομική επίθεση με μολότοφ στο ΑΤ Νεάπολης – Συκεών

Καταδρομική επίθεση σημειώθηκε το απόγευμα της Τρίτης, στο Αστυνομικό Τμήμα Νεάπολης – Συκεών. Οι δράστες πέταξαν αυτοσχέδιες βόμβες μολότοφ ενώ σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκλήθηκαν ζημιές ούτε αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός.

Οι δράστες, που κατά τις ίδιες πηγές, είχαν καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους, διέφυγαν μετά την πράξη τους προς άγνωστη κατεύθυνση. Από τις μολότοφ προκλήθηκε μικρή εστία φωτιάς μπροστά από το τμήμα, αλλά έσβησε πριν φτάσει στο σημείο η πυροσβεστική.