Μαλακάσα : Επεισόδια με κατοίκους που διαμαρτύρονται για τις δομές μεταναστών

Επεισόδια με κατοίκους που διαμαρτύρονται για τις δομές μεταναστών

(φωτογραφίες από Star.gr)

Ένταση σημειώθηκε στη Μαλακάσα το μεσημέρι της Κυριακής κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης κατοίκων που διαμαρτύρονται για τις δύο δομές μεταναστών στην περιοχή. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες έξι αστυνομικοί τραυματίστηκαν και πέντε άτομα προσήχθησαν κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Αρχικά κάτοικοι της περιοχής συγκεντρώθηκαν στον παράδρομο της εθνικής οδού και κατευθύνθηκαν προς τη δομή φιλοξενίας της Μαλακάσας. Αστυνομικές δυνάμεις που ήταν στο σημείο τους εμπόδισαν να φτάσουν στη δομή και οι κάτοικοι επέστρεψαν στην εθνική οδό και την απέκλεισαν για λίγη ώρα.

Στη συνέχεια, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, κάποια άτομα πέταξαν πέτρες και διάφορα άλλα αντικείμενα εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων, που έκαναν περιορισμένη χρήση χημικών, προκειμένου να τους απομακρύνουν από την εθνική οδό, αφού ελλόχευε ο κίνδυνος δυστυχήματος από αυτοκίνητα που κατευθύνονταν προς το σημείο.

Οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για την κατάσταση στην περιοχή τους από τις δύο δομές στις οποίες φιλοξενούνται περίπου 3.500 πρόσφυγες και μετανάστες, κάνοντας λόγο για υγειονομικές βόμβες.

Αυτή την ώρα επικρατεί ηρεμία στην περιοχή, ενώ διεξάγεται κανονικά η κυκλοφορία.