Ένταση με σπρωξιές - «Άδειασε» Τουλουπάκη ο Πολάκης
Προανακριτική

Ένταση με σπρωξιές - «Άδειασε» Τουλουπάκη ο Πολάκης

Υψηλοί τόνοι και ένταση που οδήγησε ακόμη και σε... σπρωξιές επικράτησαν στην Προανακριτική, ενώ ο Παύλος Πολάκης άδειασε εμμέσως την αντιεισαγγελέα Διαφθορας Ελένη Τουλουπακη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες φαίνεται να πήρε αποστάσεις από τους προστατευόμενους μάρτυρες, λέγοντας ότι μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνεται μάρτυρες.

Το θερμόμετρο χτύπησε «κόκκινο» στην Προανακριτική Επιτροπή με τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννη Γκιόλα να σηκώνεται από το έδρανό του και να σπρώχνει βίαια τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Κώστα Κυρανάκη. Είχε προηγηθεί έντονη λεκτική διαμάχη ανάμεσα στον κ. Κυρανάκη και τον πρώην αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, ο οποίος έχει κληθεί ως μάρτυρας. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Π. Πολάκης, που στριμώχτηκε από τις ερωτήσεις του βουλευτή της ΝΔ, αρνήθηκε να απαντήσει, με αποτέλεσμα ο κ. Κυρανάκης να τον αποκαλέσει «κότα λειράτη» και αμέσως μετά ο Γ. Γκιόλας να σηκωθεί και να τον απωθήσει.

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο διάλογος που έγινε η αιτία για παρ’ ολίγον σύρραξη ήταν ο εξής: 

Κ. Κυρανακης: Γιατί ο Τσιπρας επέλεξε για υπουργό τον Παπαγγελόπουλο;

Π. Πολακης: Είναι δικαίωμα του πρωθυπουργού να επιλέγει τους υπουργούς σύμφωνα με την κρίση του.

Κ. Κυρανάκης: Δεν σε ενοχλεί που έκανε έναν δεξιό υπουργό δικαιοσύνης;

Π. Πολάκης:  Εσένα δεν σε ενοχλεί που έκανες τόσο αγώνα και ο Μητσοτάκης έκανε τελικά υπουργούς του εκσυγχρονιστικού ΠΑΣΟΚ; Χρυσοχοΐδη, Θεοδωρικάκος, Λιβάνιο; Εσένα δεν σε ενοχλεί αυτό σαν δεξιό;

Κ. Κυρανάκης: Είσαι κότα και δεν απαντάς.

Π. Πολάκης: Δεν θα δεχθώ άλλες ερωτήσεις από αυτόν.

Σε εκείνο το σημείο, σύμφωνα πάντα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κυρανάκης αποκάλεσε «κότες» τους βουλευτές της αντιπολίτευσης, με τον Γ. Γκιόλα να σηκώνεται και να τον σπρώχνει φωνάζοντάς του να αποχωρήσει.

Την ίδια ώρα, φανερή έγινε η ανακολουθία στα όσα λέει, όταν μετά από ερωτήσεις του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ, Δ. Μπιαγκή, πήρε… πίσω πως είχε πει ότι ο Α. Λοβέρδος πρέπει να πάει φυλακή. 

Ο διάλογος, σύμφωνα με πηγές του ΚΙΝΑΛ, έχει ως εξής: 

Δ. Μπιάγκης: Στις 14 Οκτωβρίου του 2018 μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ είχατε πει ότι «θα κερδίσουμε τις εκλογές μόνο αν βάλουμε κάποιους φυλακή».

Την ίδια ημέρα είπατε επίσης ότι «Δεν μπορεί ο άλλος να κάνει προανάκριση έξι χρόνια, έτσι είναι έξω ο Λοβέρδος». Πώς είχατε τέτοια βεβαιότητα; Με ποια στοιχεία είπατε κάτι τέτοιο; 

Π. Πολάκης: Εγώ ό,τι έλεγα ήταν με βάση τα δημοσιεύματα. Εγώ όσα έγραφαν είπα.

Δ. Μπιάγκης: Ναι αλλά κατονομάσετε τον Ανδρέα Λοβέρδο

Π. Πολάκης: Όχι ονόματα δεν είπα.

Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Δ. Μπιάγκης ανέγνωσε στην Επιτροπή τα λεχθέντα του Π. Πολάκη που ονοματίσει τον Α. Λοβέρδο και επιπλέον κατέθεσε το σχετικό ηχητικό ντοκουμέντο που ακούγεται ξεκάθαρα να αναφέρει τον Λοβέρδο.

Λίγο νωρίτερα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πολακης φέρεται να πήρε αποστάσεις από τους προστατευόμενος μάρτυρες λέγοντας ότι μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνεται μάρτυρες.

«Δεν τους ήξερα. Απλά είχα διαβάσει και είναι βέβαιο ότι τα έχουν πιάσει διότι μόνο έτσι ήξεραν. Μπορεί να είναι και άνθρωποι που τους είχαν για κατηγορούμενους και τους είπαν πείτε πράγματα για να γίνετε μάρτυρες. Αυτό δεν γίνεται;» τόνισε. Πηγές της Νέας Δημοκρατίας τόνιζαν, μάλιστα, ότι ουσιαστικά με αυτή την αναφορά ο Π. Πολάκης αδειάζει την Τουλουπάκη αναφορικά με τους «κουκουλοφόρους» μάρτυρες.