Ένταση και επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Ένταση και επεισόδια στο δημοτικό συμβούλιο Βόλου

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Βόλου όταν πολίτες που αντιδρούν στο ενδεχόμενο εκκαθάρισης της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης και Αποχέτευσης Μείζονος Βόλου (ΔΕΥΑΜΒ) προσπάθησαν να πάρουν το λόγο από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, την ώρα που συνεδρίαζε για το μέλλον της Επιχείρησης.

Υπαλληλοι σεκιούριτι μπήκαν μπροστά να προστατέψουν τον πρόεδρο του δ.σ. Γιώργο Μουλά εξόργισαν τους διαμαρτυρόμενους οι οποίοι προσπάθησαν να τους διώξουν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση δυνάμεων των ΜΑΤ μέσα στο δημαρχιακό μέγαρο για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Η συνεδρίαση διεκόπη και θα συνεχιστεί αύριο στις 9 το πρωί.

Το θέμα που θα αντιμετωπίσει το δημοτικό συμβούλιο του Βόλου είναι η διάλυση και εκκαθάριση της ΔΕΥΑΜΒ προκειμένου να διασωθεί από χρεοκοπία λόγω διαιώνισης χρεών από το παρελθόν. Όπως είπε ο δήμαρχος Αχιλλέας Μπέος «δεν είμαστε εναντίον των εργαζομένων, αλλά υπάρχει μεγάλη αδικία όταν ο κόσμος πεινάει και είναι άνεργος, μεγάλος αριθμός από τους εργαζόμενους στην ΔΕΥΑΜΒ να παίρνει καθαρά πάνω από 2.000 ευρώ τον μήνα. Πρέπει να μπει τάξη. Πρέπει ο κόσμος να μάθει την αλήθεια για ποιον λόγο αναγκαζόμαστε να οδηγήσουμε την ΔΕΥΑΜΒ σε εκκαθάριση».