Βανδάλισαν το περίπτερο του Μπακογιάννη στην πορεία για Κουφοντίνα

Βανδάλισαν το περίπτερο του Μπακογιάννη στην πορεία για Κουφοντίνα

Ένταση σημειώθηκε περίπου στις 8 μ.μ. κατά την πορεία αντιεξουσιαστών που ξεκίνησε στις 7.30 μ.μ. από το Μοναστηράκι με κατεύθυνση την πλατεία Συντάγματος σε ένδειξη συμπαράστασης στον εκτελεστή της «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα.

Μόλις η πορεία έφτασε στην πλατεία Κολοκοτρώνη ανεβαίνοντας την οδό Σταδίου, ομάδα ατόμων βανδάλισε το προεκλογικό περίπτερο του Κώστα Μπακογιάννη, εκσφενδονίζοντας μπογιές και κολλώντας αφίσες, ενώ φώναζαν και χυδαία συνθήματα κατά του Παύλου Μπακογιάννη, πατέρα του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων και ένα από τα θύματα της «17 Νοέμβρη». 

bakogiannis

bakogiannisvandalismoi

Οι δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ προχώρησαν σε χρήση χημικών, διαλύοντας στιγμιαία την πορεία, αφού οι διαδηλωτές ανασυντάχθηκαν ξανά στην πλατεία Συντάγματος, όπου βρίσκονται ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ για να περιφρουρήσουν τα προεκλογικά περίπτερα υποψηφίων και κομμάτων.

poreiakoufontina2

poreiakoufontina5 

koufodinasporeia

Σημειώνεται ότι το μεσημέρι πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση με καπνογόνα, μπογιές και μπουκάλια προς το κοινοβούλιο μέλη του Ρουβίκωνα, φτάνοντας μέχρι τα σκαλάκια της Βουλής από την πλευρά της πλατείας Συντάγματος.