Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στην έναρξη της συνεδρίασης για το εργασιακό στη Βουλή

Ενστάσεις αντισυνταγματικότητας στην έναρξη της συνεδρίασης για το εργασιακό στη Βουλή

Ένσταση αντισυνταγματικότητας πρόκειται να καταθέσει το ΚΚΕ, γνωστοποίησε ο κοινοβουλευτικό εκπρόσωπος του κόμματος, Θανάσης Παφίλης, κατά την έναρξη της συνεδρίασης στην Ολομέλεια της Βουλής για το νέο εργασιακό νομοσχέδιο.

Αναλυτικά, με φυσική παρουσία των βουλευτών σε 12μελείς κύκλους, θα εξελιχθεί η τριήμερη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας, ανακοίνωσε με την έναρξη της συνεδρίασης ο προεδρεύων Νικήτας Κακλαμάνης. Αν και ο τελικός κατάλογος δεν έχει ακόμα διανεμηθεί στα κόμματα, κοινοβουλευτικές πηγές αναφέρουν ότι οι βουλευτές που έχουν εγγραφεί στον κατάλογο ξεπερνούν τους διακόσιους.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Θανάσης Παφίλης ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι το κόμμα του θα καταθέσει ένσταση αντισυνταγματικότητας. Επίσης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης δήλωσε ότι το κόμμα του καταθέτει ένσταση αντισυνταγματικότητας. Και οι δύο κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι είπαν, εκ προοιμίου, ότι η πρόταση κατατίθεται αλλά το νομοσχέδιο πρέπει κανονικά να αποσυρθεί.

Απόσυρση άρθρων ζήτησε το Κίνημα Αλλαγής

Την απόσυρση των άρθρων 55 έως 125 (βασικός πυρήνας του νομοσχεδίου με τις διατάξεις περί «προστασίας της εργασίας») ζήτησε ο εισηγητής του Κινήματος Αλλαγής Γιώργος Μουλκιώτης, σημειώνοντας ότι η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος του δέχεται διατήρηση μόνο του σκέλους του νομοσχεδίου που αναφέρεται στην κύρωση των διεθνών συμβάσεων.