Ενότητα: Στο Μετρό χάθηκε το μέτρο

Ενότητα: Στο Μετρό χάθηκε το μέτρο

Για «κατήφορο του συνδικαλιστικού κινήματος που συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό» κάνει λόγο η παράταξη Ενότητα σε ανακοίνωσή της, τονίζοντας πως με μια ξαφνική απεργία τα συνδικάτα του Μετρό αποφάσισαν να ταλαιπωρήσουν χιλιάδες πολίτες.

Η συνδικαλιστική παράταξη διερωτάται «γιατί 20 εργαζόμενοι αρνήθηκαν να καλύψουν θέσεις εκδοτών για να εξυπηρετήσουν τους πολίτες που αποτελούν τη βασική πηγή εσόδων τους» και προσθέτει πως αρωγός στην προσπάθεια τους βρέθηκε για μια ακόμη φορά η «"άσχημη κοιμωμένη", διορισμένη από το δικαστήριο ΓΣΕΕ που ξύπνησε μετά από πέντε χρόνια ύπνου επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ».

«Ανάλογες σκηνές τρέλας», τονίζεται στην ανακοίνωση, «εκτυλίσσονται και σε άλλους εργασιακούς χώρους, όπως στον ΟΤΕ που ξεκινούν απεργίες 19 ημερών για να κατοχυρωθούν τα συμφέροντα 4 φυλάκων που η Διοίκηση προσφέρει 112 μισθούς και εργασία σε ιδιώτη» 

Η Ενότητα καταλήγει πως «η παράταξη μας αναλαμβάνει το συνδικαλιστικό κόστος για την εξυγίανση του συνδικαλιστικού κινήματος και τη δημιουργία ενός σύγχρονου, υπεύθυνου και δυναμικού τρόπου αντιμετώπισης των θεμάτων των εργαζομένων. Το φαινόμενο δραστηριοποίησης 9 σωματείων στο Μετρό των 2.400 εργαζομένων τα λέει όλα».