ΕΝΟΤΗΤΑ: Μόνο γέλιο προκαλεί η επανεμφάνιση της ΓΣΕΕ

Σφοδρή κριτική με ισχυρή δόση ειρωνείας υποδέχθηκε η συνδικαλιστική οργάνωση ΕΝΟΤΗΤΑ την απόφαση της ΓΣΕΕ να προκηρύξει απεργία για την Πρωτομαγιά. 

Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της «μια ανέλπιστα ευχάριστη νότα γέλιου, μέσα στην πανδημία πρόσφερε η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Μετά από εξαφάνιση πολλών μηνών έκανε την επανεμφάνιση της και ανακοίνωσε ότι προκηρύσσει 24ωρη πανεργατική απεργία την 1η Μαΐου για να αποτίσει φόρο τιμής στους αγώνες της εργατικής τάξης».

Παράλληλα επισημαίνει ότι «εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι με το Ν4468/2017 της προηγούμενης κυβέρνησης η  1η Μαΐου είναι υποχρεωτική και αμειβόμενη αργία!  Αυτό όμως δεν έχει σημασία για την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ. Είναι τόσο ξεδιάντροπο το επικοινωνιακό της παιχνίδι που σίγουρα είναι ικανοί να ανακοινώσουν ότι η συμμετοχή των εργαζομένων ξεπέρασε το 99%! Όλα αυτά την ώρα που ανατρέπεται, εκ των πραγμάτων, όλο το εργατικό δίκαιο».

Και η ανακοίνωση καταλήγει:

«Όλα αυτά την ώρα που μπαίνουμε σε ένα ομιχλώδες τοπίο για τις εργασιακές σχέσεις που το ζητούμενο πια είναι η διασφάλιση της εργασίας.

Οι κοινωνικοί εταίροι και η σοβαρή συνδικαλιστική εκπροσώπηση στην Ευρώπη διαμορφώνει το πλαίσιο της επιστροφής στην κανονικότητα με ουσιαστικές προτάσεις, επιστημονικές μελέτες και συμμετέχει στις οποίες κυβερνητικές αποφάσεις με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων.

Εδώ μετά από 2μήνες απουσίας το μόνο που ακούσαμε από την πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι ότι (παρακαλώ κρατήστε τα γέλια σας) βρίσκεται σε διεθνείς επαφές με στόχο να πιέσει τους Πρωθυπουργούς της Ευρώπης να εγκρίνουν ενίσχυση 2,5τρις ευρώ στην επόμενη σύνοδο! Τέλος περιμένουμε με μεγάλη αγωνία τις ομιλίες της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ στην μεγαλειώδη συγκέντρωση που σίγουρα θα πραγματοποιήσουν την Παρασκευή 1η Μαΐου».