Ενημέρωση της Περιφέρειας για τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων βιολογικού καθαρισμού στη Μόρια

Ενημέρωση της Περιφέρειας για τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων βιολογικού καθαρισμού στη Μόρια

Για το χρονοδιάγραμμα του έργου της σύνδεσης του καταυλισμού στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης, ενημερώθηκε σήμερα στα γραφεία της Διοίκηση του ΚΥΤ κλιμάκιο της Περιφέρειας βορείου Αιγαίου με επικεφαλής την περιφερειάρχη Χριστιάνα Καλογήρου. 

Ήδη από χθες ξεκίνησε η πρώτη φάση του έργου με τις προπαρασκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται από το Στρατό, ενώ τις επόμενες μέρες θα δημοπρατηθεί το όλο έργο. Σύμφωνα με την ενημέρωση το κυρίως έργο προβλέπεται να ξεκινήσει τον Δεκέμβριο του 2018 με χρόνο υλοποίησης τους έξη μήνες. 

«Παρακολουθούμε την εξέλιξη όλων των ζητημάτων που σχετίζονται με τη δημόσια υγεία, που είναι ύψιστο δημόσιο αγαθό. Εμείς ασκούμε τις αρμοδιότητές μας ως Περιφέρεια βορείου Αιγαίου, όπως έχουμε υποχρέωση και όπως επιβάλλει ο νόμος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περιφερειάρχης. 

Το έργο της σύνδεσης του καταυλισμού στο Κέντρο υποδοχής και Ταυτοποίησης της Μόριας με τη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού της Μυτιλήνης αποτελούσε ζητούμενο της τοπικής κοινωνίας. Ας σημειωθεί ότι σήμερα μέρος των λυμάτων του καταυλισμού, μεταφέρονται με ειδικά αυτοκίνητα στη μονάδα επεξεργασίας λυμάτων του βιολογικού καθαρισμού ή μέσω χειμάρρου καταλήγουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ