Β. Κικίλιας: Ενιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο για όλα τα νησιά

Ενιαίο υγειονομικό πρωτόκολλο για όλα τα νησιά

Πρέπει να δημιουργήσουμε αυτές τις υγειονομικές συνθήκες, έτσι ώστε με ασφάλεια ο κόσμος να επιστρέψει στην εργασία του και να έχουμε και τουρισμό, επισήμανε ο Βασίλης Κικίλιας,

Μιλώντας στον Alpha, ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε ότι «αυτό γίνεται λελογισμένα, με κανόνες. Με έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση και αυτή τη σχέση εμπιστοσύνης που έχουμε χτίσει με την κοινωνία, θέλουμε να τη συνεχίσουμε και να την ενδυναμώσουμε».

Ο κ. Κικίλιας αναφέρθηκε σε ένα ενιαίο σύστημα διαχείρισης και πρωτοκόλλων για όλα τα νησιά, το οποίο θα ανακοινώσει αναλυτικά τις προσεχείς ημέρες το υπουργείο Υγείας. «Όπως αντιμετωπίσαμε τον κορονοϊό τον χειμώνα και την άνοιξη, έτσι και το καλοκαίρι. Αυτό το σύστημα περιλαμβάνει ενδυνάμωση και διασύνδεση όλων των δομών υγείας, νοσοκομείων, κέντρων υγείας, περιφερειακών ιατρείων.

- Επαρκή Μέσα Ατομικής Προστασίας για όλους τους υγειονομικούς σε όλα τα νησιά.

- 687 επιπλέον προσλήψεις υγειονομικών στα νησιά μας από 1.100 εγκρίσεις που αναμένεται να δρομολογηθούν.

- επιπλέον διαγνωστικά τεστ και ένα σχέδιο διακομιδών με πλωτά και εναέρια μέσα, υπό την επίβλεψη του ΕΚΑΒ.

- και  περαιτέρω εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας από τον ΕΟΔΥ»

Οι επιστήμονες, στη συντριπτική τους πλειόνότητα, μας λένε ότι θα υπάρχει ένα δεύτερο κύμα, πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας και τόνισε πως «το ύψος του κύματος και την έντασή του, το αν θα μεταλλαχθεί ή όχι ο ιός και πώς αυτό θα έρθει στη χώρα μας έναντι άλλων χωρών αυτό μένει να το δούμε».