Ενεργοποίηση Παγκύπριου Κέντρου Διαχείρισης Έκτακτης Βοήθειας για το Λίβανο

Ενεργοποίηση Παγκύπριου Κέντρου Διαχείρισης Έκτακτης Βοήθειας για το Λίβανο

Tην ενεργοποίηση του Παγκύπριου Κέντρου Διαχείρισης Έκτακτης Βοήθειας, το οποίο θα συντονίζει την όλη προσπάθεια συλλογής ξηράς τροφής και αποστολή της στο Λίβανο για να δοθεί στους χιλιάδες αστέγους της χώρας, ανακοίνωσε το Γραφείο του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων στην Κύπρο.

Όπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, η όλη προσπάθεια γίνεται σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και με συνεχή επικοινωνία με την κυβέρνηση του Λιβάνου. Την πρωτοβουλία αυτή στηρίζουν δήμοι, κοινότητες, ιδιωτικοί φορείς, μη κυβερνητικές οργανώσεις και η κοινωνία των πολιτών.

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και ΜΚΟ κ. Γιάννης Γιαννάκης συνεργάζεται και με τον Κυπριακό Ερυθρό Σταυρό, ο οποίος είναι σε επικοινωνία με τον Διεθνή Ερυθρό Σταυρό και τον Ερυθρό Σταυρό του Λιβάνου. Τα είδη μαζεύονται με βάση τις πραγματικές ανάγκες επί του εδάφους και σύμφωνα με τα αιτήματα της κυβέρνησης του Λιβάνου.

Η διαδικασία συλλογής ξηράς τροφής θα ξεκινήσει αύριο Παρασκευή, 7 Αυγούστου 2020. Σημεία συγκέντρωσης ξηράς τροφής για βοήθεια προς το Λίβανο θα στηθούν στο Παγκύπριο Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας στην Κρατική Έκθεση Λευκωσίας, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο δήμου Λεμεσού, στον δημοτικό χώρο στάθμευσης του δήμου Λάρνακας, το ΚΕΠΑ Άγιος Χριστόφορος στο Παραλίμνι και στην Αίθουσα Παλιάς Ηλεκτρικής του δήμου Πάφου.