Energean: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του FPSO στην Κίνα

Energean: Συνεχίζονται οι εργασίες κατασκευής του FPSO στην Κίνα

Οι εργασίες για την κατασκευή της πλωτής μονάδας επεξεργασίας φυσικού αερίου (FPSO) στην Κίνα συνεχίζονται διατηρείται ο προγραμματισμός για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου στο πρώτο εξάμηνο του 2021, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Energean, αν και δεν αποκλείει πιθανές επιπτώσεις στο χρονοδιάγραμμα λόγω κορονοϊού.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία σημειώνει ότι στην παρούσα φάση, διατηρεί τον προγραμματισμό της για έναρξη παραγωγής φυσικού αερίου και την ολοκλήρωση της μονάδας που πρόκειται να εγκατασταθεί στη θαλάσσια περιοχή του Ισραήλ για την επεξεργασία και διοχέτευση στην τοπική και σε περιφερειακές αγορές του φυσικού αερίου από τα κοιτάσματα Καρίς και Τανίν που εκμεταλλεύεται η εταιρεία.

Ωστόσο, η εταιρεία επισημαίνει ότι «έλαβε από τον διεθνή κατασκευαστικό όμιλο TechnipFMC ειδοποίηση για γεγονός Ανωτέρας Βίας, που δυνητικά παρέχει στην TechnipFMC τη δυνατότητα να διεκδικήσει την επέκταση της χρονικής διάρκειας του συμβολαίου. Επακόλουθα, η Energean έστειλε σχετικές ειδοποιήσεις στους αγοραστές του αερίου που θα παραχθεί από το Karish καθώς και σε άλλα εμπλεκόμενα μέρη».

Σύμφωνα με την Energean «η φύση της ταχέως εξελισσόμενης κατάστασης είναι τέτοια που καθιστά αδύνατο, στην παρούσα φάση, τον προσδιορισμό των συνολικών επιπτώσεων, εφόσον υπάρξουν, στο χρονοδιάγραμμα του project της Energean. Ωστόσο, οι εργασίες εξελίσσονται ομαλά στο κινεζικό ναυπηγείο με περίπου 550 εργαζόμενους ενεργούς».

Παράλληλα, η εταιρεία τονίζει ότι συνεργάζεται στενά με την TechnipFMC για να διασφαλισθεί ότι λαμβάνονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα προκειμένου να αποφευχθούν ή να μετριασθούν τυχόν καθυστερήσεις.

Και καταλήγει: «Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνει τη σημασία της διασφάλισης της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων και των εργολάβων της και θα δράσει σε συμφωνία με τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών Υγείας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας».