Enel: Σχέδια εξόδου από την Open Fiber

Enel: Σχέδια εξόδου από την Open Fiber

Ο επικεφαλής της Enel δήλωσε την Τρίτη ότι τώρα ίσως είναι η κατάλληλη στιγμή για την ιταλική εταιρεία να αποχωρήσει από τον ευρυζωνικό φορέα εκμετάλλευσης Open Fiber, καθώς η προσφορά του Fund Macquarie από την Αυστραλία προσφέρει στον όμιλο την ευκαιρία να κεφαλαιοποιήσει την επένδυσή του.

Η πώληση του μεριδίου της Enel θα μπορούσε να ανοίξει τον δρόμο για το σχέδιο της ιταλικής κυβέρνησης για συγχώνευση με την Telecom Italia (TIM) και τη δημιουργία ενός ενοποιημένου δικτύου που θα ενισχύσει τη συνδεσιμότητα στην Ιταλία.

Την Open Fiber κατέχουν από κοινού η Enel και η κρατική Cassa Depositi e Prestiti, που είναι και ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής της Telecom Italia.

Η Macquarie υπέβαλε δεσμευτική προσφορά για το σύνολο του μεριδίου 50% της Enel στην Open Fiber τον Σεπτέμβριο, αποτιμώντας το σύνολο του ευρυζωνικού ομίλου σε περίπου 7,3 δις. ευρώ.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει διαμηνύσει στην Enel πως οποιαδήποτε πώληση του μεριδίου της θα πρέπει να συνάδει με τα σχέδια δημιουργίας ενός ταχύτατου εθνικού δικτύου χωρίς καθυστέρηση.