Ενδεχομένως και αύριο οι ανακοινώσεις για την ενέργεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Ενδεχομένως και αύριο οι ανακοινώσεις για την ενέργεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη

Δεύτερες σκέψεις φαίνεται ότι επικρατούν τις τελευταίες ώρες στο Μέγαρο Μαξίμου σχετικά με την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης των νοικοκυριών για την ενέργεια. 

Παρότι η αρχική εισήγηση προέβλεπε οι όποιες ανακοινώσεις να γίνουν την επόμενη εβδομάδα, κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι έπειτα από παρά πολλές συσκέψεις έχουν διαμορφωθεί οι τελικές προτάσεις για τις παρεμβάσεις στο ζήτημα του τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ανακοινώσεις θα γίνουν πολύ σύντομα, ενδεχομένως και αύριο.

Η γνωστοποίηση θα γίνει μέσα από τηλεοπτική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος θα δώσει το στίγμα των προθέσεων του για το προσεχές διάστημα. 

Ο μηχανισμός που θα δημοσιοποιηθεί είναι λίγο πολύ γνωστός και θα προβλέπει την παρέμβαση στη χονδρική τιμή και την επιδότηση στους παραγωγούς για τη διαφορά έναντι της τιμής αγοράς.

Με τις ανακοινώσεις αυτές λοιπόν το απόγευμα της Παρασκευής θα αρχίζει το 14ο συνέδριο της ΝΔ,  στο οποίο ο πρωθυπουργός θα έχει μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να αναλύσει τις σχετικές πρωτοβουλίες, κάνοντας ειδική αναφορά στο κοινωνικό πρόσωπο της κυβέρνησης. 

Το βράδυ της Κυριακής ο Κυρ. Μητσοτάκης θα αναχωρήσει  για το Άμπου Νταμπι και στις 15 Μαΐου για τις ΗΠΑ για το τετ α τετ με τον Τζεν Μπάιντεν.