Ενδεχόμενο δόλο διερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για το λάθος με τα ημερολόγια

Ενδεχόμενο δόλο διερευνά η ΕΛ.ΑΣ. για το λάθος με τα ημερολόγια

Ακόμα και το ενδεχόμενο δόλου εξετάζει η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας μετά το λάθος με τους χάρτες του ημερολογίου της για το 2019, όπου η πΓΔΜ αναγραφόταν ως «Μακεδονία» και το ψευδοκράτος ως «Βόρεια Κύπρος».

Μετά από εντολή, η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων διενεργεί έρευνα για ενδεχόμενο δόλο όσων ενεπλάκησαν στην υπόθεση, ενώ το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ διέταξε τη διενέργεια διοικητικής έρευνας για την επίρριψη ευθυνών.

Σημειώνεται πως μετά τη δημοσιοποίηση του φιάσκου με τα ημερολόγια, «ξηλώθηκε» το Τμήμα Εκδόσεων της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Αρχηγείου του Σώματος, που αριθμούσε 14 άτομα. Το Τμήμα αποτελείτο από αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό, που ασχολήθηκαν με την έκδοση και τον έλεγχο του ημερολογίου του 2019, πριν δοθεί στην κυκλοφορία.

Την έκδοση του ημερολογίου είχε αναλάβει ιδιωτική εταιρεία που πήρε φέτος το έργο, καθώς η προηγούμενη εταιρεία που εξέδιδε την ατζέντα μέχρι πέρσι πτώχευσε.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ Όσα ημερολόγια είχαν διατεθεί σε αστυνομικές υπηρεσίες ανακλήθηκαν ήδη. Όπως ανέφεραν συνδικαλιστές της Αστυνομικής Υπηρεσίας, η ζημιά ανέρχεται σε χιλιάδες ευρώ, αφού πληροφορίες αναφέρουν ότι είχαν τυπωθεί ήδη 40.000 ατζέντες με τους συγκεκριμένους χάρτες.