Ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Ενδεχόμενο ακύρωσης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Υπαρκτός είναι ο κίνδυνος ακόμα και να ακυρωθούν λόγω της εξάπλωσης του νέου κορονοϊού οι Ολυμπιακοί Αγώνες που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσουν στις 24 Ιουλίου στο Τόκιο, σύμφωνα με το μέλος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Ντικ Πάουντ. 

Ειδικότερα, σε δηλώσεις που έκανε στο Associated Press, ο παλαίμαχος Καναδός κολυμβητής ανέφερε ότι αν κριθεί αρκετά επικίνδυνη η διεξαγωγή των Αγώνων λόγω κορονοϊού τότε θα εξεταστεί το ενδεχόμενο ακύρωσής τους. Το κρίσιμο διάστημα, σύμφωνα με το ίδιο, είναι τα τέλη Μαϊου.

«Αυτό το διάστημα, οι αθλητές θα αρχίσουν να ρωτούν. Υπάρχει αρκετός έλεγχος, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι για το Τόκιο ή όχι; Θα πρέπει να συμβούν πολλά, θα πρέπει να να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφάλειας, το φαγητό, το Ολυμπιακό Χωριό, τα ξενοδοχεία. Οι δημοσιογράφοι θα πρέπει να χτίσουν δικά τους studios», σημείωσε.

Στο σημείο αυτό ο κ. Πάουντ υπογράμμισε ότι «Εφόσον η ΔΟΕ αποφασίσει ότι οι αγώνες δεν μπορούν να διοργανωθούν με τον τρόπο που είχαν προγραμματιστεί, τότε είναι πιθανό να κοιτάξουμε την ακύρωσή τους», αν και στη συνέχεια εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφέροντας ότι «με όσα γνωρίζουμε πάντως, θα βρεθείτε στο Τόκιο».

«Όλες οι ενδείξεις λένε ότι η δουλειά θα πραγματοποιηθεί κανονικά», πρόσθεσε», λέγοντας προς τους αθλητές «συγκεντρωθείτε στο άθλημά σας και να είστε σίγουροι ότι η ΔΟΕ δεν θα σας στείλει σε μια κατάσταση πανδημίας». 

«Δεν μπορείς να αναβάλεις μια διοργάνωση αυτού του μεγέθους», είπε ακόμα, εξηγώντας ότι «υπάρχουν τόσες παράμετροι, τόσες χώρες, δεν μπορείς να πεις ας το κάνουμε τον Οκτώβριο. Ούτε μπορείς να αλλάξεις τοποθεσία, δεν υπάρχουν τόσα μέρη στον κόσμο που μπορούν να ετοιμάσουν τις εγκαταστάσεις τους σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα».