Τζ. Κόντε: «Ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ για να στηρίξουμε την κατανάλωση»

«Ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ για να στηρίξουμε την κατανάλωση»

Επιβεβαίωσε απόψε ο Ιταλός πρωθυπουργός ότι «η κυβέρνησή του εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ΦΠΑ, με στόχο να στηριχθεί η κατανάλωση».  Όπως πρόσθεσε Τζουζέπε Κόντε, κατά την ολοκλήρωση του δεκαήμερου Φόρουμ που η ιταλική κυβέρνηση οργάνωσε στην Ρώμη, «η κυβέρνηση ανησυχεί για το ότι δεν υπήρξε επανεκκίνηση της κατανάλωσης, αλλά και για το ότι δεν έχουμε επιστρέψει ούτε σε κλίμα πλήρους εμπιστοσύνης από μέρους των πολιτών».

Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Γερμανία αποφάσισε να μειώσει τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας και κατέστησε σαφές ότι κύριος στόχος του είναι να μπορέσει να στηριχθεί στην Ιταλία τόσο η προσφορά όσο και η ζήτηση.

Ο επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ζήτησε και πάλι από τους συμπατριώτες του να κάνουν φέτος διακοπές στην χώρα τους, ενώ επιβεβαίωσε ότι η σχέση ελλείμματος-ΑΕΠ μπορεί να σημειώσει περαιτέρω αύξηση λόγω της αναγκαιότητας να ληφθούν νέα μέτρα στήριξης σειράς παραγωγικών δραστηριοτήτων. Με αναφορά στον τουρισμό, υποστήριξε ότι είναι σαφές πως η παρουσία ξένων τουριστών φέτος θα είναι ιδιαίτερα μειωμένη.

Τέλος, ο  Τζουζέπε Κόντε επιβεβαίωσε ότι έπειτα από σειρά προτάσεων και επεξεργασιών, η Ιταλία θα παρουσιάσει τα λεπτομερή σχέδια και τις παρεμβάσεις για τις οποίες εννοεί να ζητήσει ευρωπαϊκή οικονομική στήριξη μέσα στον ερχόμενο Σεπτέμβριο. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ