Ένας στρατιώτης και έξι αντάρτες του PKK νεκροί στο βόρειο Ιράκ

Ένας στρατιώτης και έξι αντάρτες του PKK νεκροί στο βόρειο Ιράκ

Ένας Τούρκος στρατιώτης και έξι μέλη της αυτονομιστικής οργάνωσης Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) σκοτώθηκαν χθες Κυριακή σε συγκρούσεις στην επαρχία Χακάρι, ανακοίνωσε το τουρκικό γενικό επιτελείο, προσθέτοντας πως αεροσκάφη F-16 της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν αμέσως μετά θέσεις των Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών στο τουρκικό έδαφος αλλά και στο βόρειο Ιράκ.

Άλλοι έξι στρατιώτες τραυματίστηκαν σε μάχες με «τρομοκράτες», στην περιοχή του χωριού Ντάλιτζα της επαρχίας Χακάρι, κοντά στα σύνορα Τουρκίας-Ιράκ, σύμφωνα με μια πηγή στις τουρκικές υπηρεσίες ασφαλείας. Επίσημη ανακοίνωση του επιτελείου νωρίτερα έκανε λόγο για δύο τραυματίες στις τάξεις του στρατού.

Μετά τις μάχες, αεροσκάφη της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας έπληξαν 98 στόχους σε εννέα επιδρομές τόσο στην επαρχία Χακάρι όσο και στο βόρειο Ιράκ, ειδικά την οροσειρά Καντίλ, όπου βρίσκονται βάσεις του PKK, σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό.

Έξι στρατιώτες είχαν ήδη χάσει τη ζωή του σε μάχες στη Χακάρι την Παρασκευή, ενώ άλλοι δύο σκοτώθηκαν όταν συνετρίβη επιθετικό ελικόπτερο το οποίο είχε σπεύσει στην περιοχή για να τους παράσχει υποστήριξη.

Η νοτιοανατολική Τουρκία ζει και πάλι στον ρυθμό των σχεδόν καθημερινών επιθέσεων και μαχών ανάμεσα στις δυνάμεις ασφαλείας και το PKK από το καλοκαίρι του 2015, όταν κατέρρευσε η ειρηνευτική διαδικασία για τον τερματισμό της σύρραξης, η οποία έχει στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 40.000 ανθρώπους από το 1984.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ