Ένας λευκός καρχαρίας στο σαλόνι μας, από τη Google

Ένας λευκός καρχαρίας στο σαλόνι μας, από τη Google

Με κάποια δισεκατομμύρια ανθρώπους να παραμένουν κλειδωμένοι στο σπίτι τους, η φύση διεκδικεί και πάλι τον χώρο της. Έτσι, δεν είναι λίγα τα περιστατικά, σε ολόκληρο τον κόσμο, με άγρια ζώα να περιπλανώνται μέσα σε άλλοτε πολύβουες πόλεις. Αν αυτό δεν μας αρκεί, η τεχνολογία μας επιτρέπει να έρθουμε ακόμα πιο κοντά με την πανίδα της Γης. Για την ακρίβεια τόσο κοντά ώστε να μπορούμε να αγγίξουμε ένα λιοντάρι ή έναν λευκό καρχαρία, έστω και εικονικά.

Μια νέα εφαρμογή της Google προσφέρει στους… εγκλείστους όλου του κόσμου την ευκαιρία για ένα οικιακό σαφάρι μέσα από το smartphone ή το tablet, εξαιρετικά διασκεδαστικό και επιμορφωτικό, ειδικά για τα παιδιά.

Καταρχήν για χρήστες Android, η Google απαιτεί λειτουργικό σύστημα Android 7.0 ή νεότερο. Για χρήστες iPhone είναι απαραίτητη η έκδοση iOS 11.0 ή νεότερη.

Από την αναζήτηση της Google επιλέγει κανείς το… θηρίο που τον εμπνέει, μεταξύ μιας λίστας από 24 άγρια ζώα, στην οποία φιγουράρουν κορυφαίοι θηρευτές του πλανήτη, όπως λιοντάρια, τίγρεις, αλιγάτορες και λευκοί καρχαρίες

Ακριβώς κάτω από τα αποτελέσματα και την περιγραφή του ζώου από τη Wikipedia , αναδύεται ένα κουτί με τη φράση «Τρισδιάστατη προβολή». Κάνοντας κλικ εκεί θα εμφανιστεί το ζώο που επιλέξαμε καθώς και μια λεζάντα «Προβολή στο χώρο σου». Πατώντας εκεί και αφού δώσουμε την απαραίτητη συγκατάθεση στο σύστημα – χρειάζεται πρόσβαση στην κάμερα και στον αποθηκευτικό χώρο –  το ζώο που επιλέξαμε θα εμφανιστεί, σε πραγματικό μέγεθος, στον χώρο που είμαστε.

Μια ομολογουμένως διαφορετική online δραστηριότητα σε καιρούς καραντίνας που δίνει σε μικρούς και μεγάλους την ευκαιρία να έρθουν σε απόσταση αναπνοής με μερικά από τα πιο επικίνδυνα ζώα – εξαιρουμένου του ανθρώπου – κρατώντας πάντα τις απαιτούμενες αποστάσεις ασφαλείας.