Έμμεσες αιχμές από τον Τζ. Πάιατ για τη μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές

Έμμεσες αιχμές από τον Τζ. Πάιατ για τη μεταφορά του Δ. Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές

Έμμεσες αιχμές για την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει το πρώην μέλος της «17 Νοέμβρη», Δημήτρη Κουφοντίνα στις αγροτικές φυλακές Βόλου άφησε ο πρεσβευτής των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, καθώς αναδημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια σειρά από tweets διαφόρων ανταποκριτών, οι οποίοι επικρίνουν την κίνηση αυτή. 

Συγκεκριμένα, στον λογαριασμό του στο Twitter ο Αμερικανός διπλωμάτης αναδημοσίευσε σχετικές ειδήσεις από ελληνικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης σχετικά με την μεταγωγή, όπως παλαιότερα επικριτικά σχόλια του ιδίου με του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις διήμερες άδειες που είχε λάβει ο Κουφοντίνας.

Υπενθυμίζεται πως η αγροτική φυλακή του Βόλου ορίζεται από τον νόμο ως ανοικτή, κάτι που σημαίνει ότι οι κρατούμενοι εργάζονται και κυκλοφορούν σε μεγάλη έκταση, καθώς η φυλακή έχει κτήματα και κτηνοτροφικές μονάδες.

Παράλληλα, προβλέπεται ότι όσοι κρατούμενοι είναι σε τέτοιου τύπου φυλακές έχουν καλύτερο υπολογισμό ημερομισθίων από εκείνους που κρατούνται σε φυλακές κλειστού τύπου, όπως ο Κορυδαλλός, ενώ κάθε ημέρα κράτησης στη συγκεκριμένη φυλακή, μετρά τουλάχιστον διπλή, με αποτέλεσμα να επισπεύδεται ο χρόνος αποφυλάκισης.

 Φωτογραφία intime news