ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2023η
Κυριακή, 16 Μαΐου 2021

ΓΔ: 907,08 7,66 (0,85 %)

Τζίρος: 81,54 εκατ. €   RT

Εμμένει στις… πατέντες ο ΣΥΡΙΖΑ

Εμμένει στις… πατέντες ο ΣΥΡΙΖΑ

Επιμένει στο θέμα των πατεντών ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας ότι έχει επιτύχει μια επικοινωνιακή νίκη, παρά το γεγονός ότι η πρότασή του είναι ανεφάρμοστη και «εκπρόθεσμη».  

Στο θέμα επανήλθε ο εκπρόσωπος Τύπου, Νάσος Ηλιόπουλος καλώντας την κυβέρνηση «έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της πατέντας των εμβολίων». Κι όλα αυτά παρά το γεγονός ότι νωρίτερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Ταραντίλης είχε δηλώσει ότι «ο στόχος είναι να τρέξει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα η διαδικασία εμβολιασμού έτσι ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν περισσότερος κόσμος γίνεται για να μπορέσουμε αυτή τη δυσάρεστη κατάσταση να την ξεπεράσουμε. Η συζήτηση για τις πατέντες μπορεί να γινόταν τον Απρίλιο πρώτα από τον πρωθυπουργό αλλά αυτή τη στιγμή είναι άλλα τα δεδομένα».

Ολόκληρη η δήλωση του Νάσου Ηλιόπουλου:

Μετά το συμβούλιο της Ευρώπης και ο Γενικός Διευθυντής του ΠΟΥ συμφώνησε με την πρωτοβουλία του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλ. Τσίπρα να αρθεί το καθεστώς πατέντας στα εμβόλια. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σήμερα θυμήθηκε την αρθρογραφία του κ. Μητσοτάκη τον περασμένο Απρίλιο, ξέχασε όμως τις ειρωνείες του στην βουλή απέναντι στην πρόταση του κ. Τσίπρα για το ζήτημα της πατέντας.

Η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη παραμένει μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Την καλούμε, έστω και τώρα, να αναλάβει πρωτοβουλίες για το θέμα της πατέντας και να σταματήσει να παρακολουθεί άβουλα τις πολυεθνικές να παίζουν παιχνίδια την ώρα που χάνονται ανθρώπινες ζωές.