«Εμφύλιος» στο οικονομικό επιτελείο του Τραμπ - Μνούτσιν εναντίον Κούντλοου

«Εμφύλιος» στο οικονομικό επιτελείο του Τραμπ - Μνούτσιν εναντίον Κούντλοου

Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Λευκός Οίκος και ο Ντόναλντ Τραμπ προσωπικά, προστέθηκε η διαμάχη ανάμεσα στους δύο κορυφαίους ανθρώπους του οικονομικού του επιτελείου τον Υπουργό Οικονομικών Στίβεν Μνούτσιν και τον επικεφαλής οικονομολόγο Λάρι Κούντλοου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του δικτύου Fox News, οι δύο άνδρες των οποίων οι σχέσεις βρίσκονται εδώ και καιρό στο ναδίρ, διαφωνούν για το επόμενο πακέτο στήριξης της οικονομίας, το οποίο φέρεται να συζητά ο Μνούτσιν με το Κογκρέσο. 

Ο Μνούτσιν φέρεται να διαφωνεί με τον Κούντλοου επί ενός θέματος που αφορά τις φοροαπαλλαγές των επιχειρήσεων. Ο μεν Υπουργός τονίζει ότι η Βουλή των Αντιπροσώπων η οποία ελέγχεται από τους Δημοκρατικούς, δεν θα εγκρίνει ένα πακέτο με μεγάλες φορολογικές ελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, ενώ ο Κούντλοου υπέρμαχος της μείωσης των φόρων, θεωρεί αυτό το ζήτημα κεντρικής σημασίας.

Επί της ουσίας το δίκτυο Fox υποστηρίζει ότι η διαμάχη των δύο ανδρών εχει βαθύτερα αίτια καθώς ο Μνούτσιν φέρεται να έχει την στήριξη των Ιβάνκα Τραμπ και Τζάρεντ Κούσνερ, (κόρης και γαμπρού του προέδρου) ενώ ο Κούντλοου έχει την στήριξη μελών της Γερουσίας που θεωρούνται "φρουροί" της δημοσιονομικής πειθαρχίας.