7ος χρόνος, ημέρα 2055η
Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021

Κορονοϊός: Εμβολιάστηκαν οι Κυρ. Πιερρακάκης, Στ. Πέτσας, Β. Κικίλιας και Μ. Χρυσοχοΐδης

Εμβολιάστηκαν οι Κυρ. Πιερρακάκης, Στ. Πέτσας, Β. Κικίλιας και Μ. Χρυσοχοΐδης

Μετά τον πρωθυπουργό, τα επόμενα κυβερνητικά στελέχη που εμβολιάστηκαν το πρωί της Δευτέρας ήταν μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης., ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

«Σηκώνουμε μανίκια»

Μετά τον εμβολιασμό του ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης έστειλε το δικό του μήνυμα στο Twitter, με το χαρακτηριστικό hastag σηκώνουμε_μανίκια.

«Πράξη αλληλεγγύης»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, με μήνυμα του στο Twitter, τόνισε ότι «δεν είναι μόνο μια πράξη αυτοπροστασίας. Είναι και πράξη αλληλεγγύης και ανθρωπιάς. Με τον εμβολιασμό μας θα χτίσουμε, όλοι μαζί, το τείχος ανοσίας».

Β. Κικίλιας: Το εμβόλιο είναι ελευθερία

Λίγο αργότερα εμβολιάσθηκε και ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας. Ο υπουργός παρέμεινε για περίπου 10 λεπτά στον ειδικό χώρο που έχει προβλεφθεί για όλους τους εμβολιαζόμενους για τυχόν ήπιες παρενέργειες.

«Δεν είναι μόνο ζήτημα δημόσιας υγείας, είναι ζήτημα ζωής και στάση ζωής», δήλωσε μετά τον εμβολιασμό του. «Χαίρομαι που βλέπω πολίτες, πολιτικοί, όλη η ελληνική κοινωνία με ομοψυχία προχωράν σε αυτήν τη στάση ευθύνης, την υπεύθυνη στάση για να μπορέσουμε να δώσουμε το παράδειγμα να εμβολιαστούμε και σιγά-σιγά να επιστρέψουμε σε μια κανονικότητα, να πάρουμε τις ζωές μας πίσω», πρόσθεσε

Ο υπουργός Υγείας σημείωσε ότι «το εμβόλιο είναι ασφαλές και θα είναι για όλους τους Έλληνες πολίτες», τονίζοντας πως «θα μας βοηθήσει μαζί, όμως, με τα μέσα ατομικής προστασίας, μαζί για τη φροντίδα για τις ευπαθείς ομάδες, μαζί με την προσοχή που πάντα πρέπει να επιδεικνύουμε στο να επιστρέψουμε στην κανονικότητά μας και στη ζωή μας».

Εμβολιάστηκε και ο Μ. Χρυσοχοΐδης

Λίγο αργότερα εμβολιάστηκε και ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Το πρόγραμμα σήμερα

Συνεχίζονται σήμερα οι εμβολιασμοί επαγγελματιών υγείας κατά της covid-19 σε πέντε νοσοκομεία αναφοράς της Αττικής, και συγκεκριμένα στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία», «Αττικόν», «Θριάσιο» και «Ασκληπιείο» Βούλας.

Επίσης σήμερα γίνεται η διανομή εμβολίων προς το Πανεπιστημιακό της Λάρισας, το ΑΧΕΠΑ, το Πανεπιστημιακό Ιωαννίνων και Πατρών, έτσι ώστε αύριο να αρχίσουν οι εμβολιασμοί στο υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων αυτών.

Οι πολιτικοί που εμβολιάζονται

Εν τω μεταξύ και σήμερα, συνεχίζονται οι συμβολικοί εμβολιασμοί πολιτικών προσώπων. 

Σύμφωνα με τον ίδιο προγραμματισμό θα ακολουθήσουν επιτελικά στελέχη της Γενικής Γραμματείας της Κυβέρνησης, όπως ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και αρμόδιος για το συντονισμό του κυβερνητικού έργου Άκης Σκέρτσος, ο γγ του πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης, ο γγ Συντονισμού Θανάσης Κοντογεώργης και ο γ.γ. Νομικών και Κοινοβουλευτικών Θεμάτων Στέλιος Κούτνατζης.

Εντός των επομένων ημερών θα εμβολιαστούν, επίσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών (Νίκος Δένδιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Κωνσταντίνος Φραγκογιάννης, Κωνσταντίνος Βλάσης), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (Ελευθέριος Οικονόμου, Νίκος Χαρδαλιάς και οι γενικοί γραμματείς Κωνσταντίνος Τσουβάλας, Σοφία Νικολάου, Βασίλειος Παπαγεωργίου), η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας (Νίκος Παναγιωτόπουλος, Αλκιβιάδης Στεφανής και ο γγ Αντώνιος Οικονόμου) και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Νότης Μηταράκης, Γιώργος Κουμουτσάκος).

Τέλος, στη λίστα περιλαμβάνονται όσοι δεν εμβολιάστηκαν ήδη από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Βασίλης Κοντοζαμάνης, Ζωή Ράπτη και οι γ.γ. και επικεφαλής φορέων Ιωάννης Κωτσιόπουλος, Παναγιώτης Πρεζεράκος, Παναγιώτης Αρκουμανέας, Θεανώ Καρποδίνη). Τέλος, ο γγ Πληροφοριακών Συστημάτων Δημοσθένης Αναγνωστόπουλος, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών.