Εμβολιασμοί στον Κορυδαλλό και την Αμυγδαλέζα - Καμία δόση χαμένη

Εμβολιασμοί στον Κορυδαλλό και την Αμυγδαλέζα - Καμία δόση χαμένη

Στην στρατηγική «καμία δόση χαμένη» στοχεύει η κυβερνητική ομάδα που έχει επιφορτιστεί με την επιχείρηση «Ελευθερία», λόγω των κακών καιρικών συνθηκών που προκάλεσαν ακυρώσεις ραντεβού.

Ωστόσο, την Τρίτη που υπήρξαν τα περισσότερα προβλήματα λόγω κακοκαιρίας, ειδικά στην Αττική, τα ανακλαστικά λειτούργησαν άμεσα, με μεγάλη προσπάθεια των εμπλεκόμενων να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε για να μην πεταχτούν τα φιαλίδια με τις αδιάθετες δόσεις.

Έτσι, στον Μηχανισμό Αναπλήρωσης Ραντεβού που δημιουργήθηκε προληπτικά με την έναρξη του εμβολιαστικού προγράμματος, ώστε να μην πηγαίνουν χαμένες οι αδιάθετες δόσεις από τυχόν ακυρώσεις ραντεβού, προβλέφθηκε να καλυφθούν οι αδιάθετες δόσεις από στελέχη των σωμάτων ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω της δεδομένης ετοιμότητάς τους να ανταποκριθούν άμεσα σε κλήση για εμβολιασμό. Την Τρίτη προστέθηκαν και δομές αυξημένου κινδύνου που βρίσκονται αργότερα στη σειρά προτεραιοποίησης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης πραγματοποιούνταν εμβολιασμοί κρατουμένων και προσωπικού στις φυλακές Κορυδαλλού, ενώ εμβολιασμοί με αδιάθετες δόσεις από τα ραντεβού που αναβλήθηκαν έγιναν και στην Αμυγδαλέζα, σε μετανάστες και προσωπικό στον ειδικό χώρο παραμονής αλλοδαπών.

Ήδη, εξάλλου, έχουν δρομολογηθεί διαδικασίες για τον άμεσο επαναπρογραμματισμό όλων των ραντεβού που αναβλήθηκαν λόγω της κακοκαιρίας, κάτι που θα ανακοινώσουν το απόγευμα οι Βασίλης Κικίλιας και Μάριος Θεμιστοκλέους.