Εμβληματικά κτίρια γερμανικών πόλεων στα χρώματα της γαλανόλευκης

Εμβληματικά κτίρια γερμανικών πόλεων στα χρώματα της γαλανόλευκης

Στα χρώματα της γαλανόλευκης θα φωταγωγηθούν μεθαύριο, 25 Μαρτίου, εμβληματικά κτίρια της Γερμανίας, προς τιμήν της 200ής επετείου από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.

Στο Μόναχο θα φωταγωγηθούν μεθαύριο τα Προπύλαια, που χτίστηκαν από τον Λουδοβίκο Α' ως Μνημείο για την Ελληνική Επανάσταση και ως σύμβολο φιλίας μεταξύ Ελλάδας και Βαυαρίας και ο Ολυμπιακός Πύργος που κατασκευάστηκε για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1972.

Στο Αμβούργο γαλανόλευκο θα γίνει το Μουσείο Πολιτισμού και Τέχνης του Κόσμου, ένα από τα μεγαλύτερα εθνολογικά μουσεία της Ευρώπης, ενώ στο Ντίσελντορφ θα φωταγωγηθεί στα εθνικά χρώματα της Ελλάδας ο Πύργος του Ρήνου, το υψηλότερο σημείο της πόλης, στα 240 μέτρα.

Η πρωτοβουλία υλοποιείται από την Ελληνική Πρεσβεία και τις Ελληνικές Προξενικές Αρχές στην Γερμανία, σε συνεργασία με τοπικούς φορείς και με την συνδρομή της ελληνικής ομογένειας.

Η εορταστική φωταγώγηση θα καλυφθεί με αναρτήσεις της Πρεσβείας της Ελλάδας στο Βερολίνο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με hashtag: #Griechenland2021.