ΓΔ: 905,34 -1,74 (-0,19 %)

Τζίρος: 33,11 εκατ. €   RT

7ος χρόνος, ημέρα 2024η
Δευτέρα, 17 Μαΐου 2021

ΓΔ: 905,34 -1,74 (-0,19 %)

Τζίρος: 33,11 εκατ. €   RT

Εμ. Σμυρνάκης: Δεν είναι αυτονόητο ότι σχετίζεται η φλεβική θρόμβωση με τον εμβολιασμό

Εμ. Σμυρνάκης: Δεν είναι αυτονόητο ότι σχετίζεται η φλεβική θρόμβωση με τον εμβολιασμό
APimages

«Δεν είναι αυτονόητο ότι σχετίζεται η φλεβική θρόμβωση με τον εμβολιασμό. Πρέπει να είμαστε σίγουροι ότι υπάρχει αυτή η αιτιολογική σχέση για να εξετάσουμε τι θα κάνουμε την επόμενη ημέρα», τόνισε ο Εμμανουήλ Σμυρνάκης, Επίκουρος Καθηγητής Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας-Ιατρικής Εκπαίδευσης ΑΠΘ, αναφορικά με το εμβόλιο της AstraZeneca και τα περιστατικά θρόμβωσης. 

Μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6, ο κ. Σμυρνάκης υπογράμμισε ότι θα πρέπει «να συνεκτιμήσουμε τον κίνδυνο με το όφελος», σχετικά με τις αποφάσεις της Επιτροπής για την πορεία των εμβολιασμών.

«Ένα περιστατικό έχει καταγράφει και στη χώρα μας αλλά όχι σοβαρό», ανέφερε, και, όπως εξήγησε, η φλεβική θρόμβωση συμβαίνει σε μια αναλογία 1 στα 1000 άτομα περίπου.

«Καλώς κάνουμε και τα καταγράφουμε και τα μελετάμε», επισήμανε πάντως, και πρόσθεσε ότι «θα πρέπει να συνεκτιμήσουμε τον κίνδυνο με το όφελος και από την στιγμή που δεν έχουμε δεδομένα που να αποδεικνύουν την αιτιολογική σχέση του εμβολιασμού με το περιστατικό είναι λογικό να περιμένουμε».