Εμ. Μακρόν σε νεαρό που τον είπε «Μανού»: Πάρε πρώτα πτυχίο και μετά κάνεις επανάσταση

Εμ. Μακρόν σε νεαρό που τον είπε «Μανού»: Πάρε πρώτα πτυχίο και μετά κάνεις επανάσταση

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της Γαλλίας, Εμμανουέλ Μακρόν, προκάλεσε μαθητής που του απευθύνθηκε αποκαλώντας τον με το χαϊδευτικό του μικρού του ονόματος.

Ειδικότερα, στα πλαίσια εορτασμού εθνικής γιορτής ο Εμ. Μακρόν βρέθηκε σήμερα Δευτέρα στο Mont Valerie κοντά στο Παρίσι, όπου πλησίασε κάποιους παριστάμενους προκειμένου να τους χαιρετήσει. Τη στιγμή που αντάλλασσε χειραψίες με φοιτητές ωστόσο, ένας από αυτούς τον ρώτησε... «πώς πάει Μανού;».

Το ύφος του νεαρού δεν άρεσε καθόλου στον πρόεδρο της Γαλλίας, ο οποίος απάντησε άμεσα. «Όχι, ότι δεν μπορείτε, όχι, όχι, όχι», είπε ο Εμ. Μακρόν στον φοιτητή, o οποίος ζήτησε συγγνώμη. Ο Εμ. Μακρόν όμως συνέχισε λέγοντάς του: «Είσαι εδώ, σε μια επίσημη τελετή, θα πρέπει συμπεριφέρεσαι σωστά. Μπορείς γενικά να κάνεις πλάκα, αλλά σήμερα είναι η μέρα της Μασσαλιώτιδας, έτσι θα πρέπει να μου απευθύνεσαι λέγοντάς με κύριε Πρόεδρε της Δημοκρατίας ή κύριε». «Εντάξει; Έτσι», είπε.

Μάλιστα, παρά την συγγνώμη που επανέλαβε ο νεαρός, ο γάλλος πρόεδρος τον επέπληξε περαιτέρω λέγοντας: «Και θα πρέπει να μάθεις να κάνεις τα πράγματα με τη σωστή σειρά. Όταν θες να κάνεις επανάσταση, θα πρέπει πρώτα να έχεις μάθει πώς να έχεις ένα πτυχίο και δουλειά, ώστε να τρέφεσαι μόνος σου, εντάξει; Τότε θα πας να δώσεις μαθήματα και σε άλλους», είπε μπροστά στην κάμερα του LCI, ενώ συνέχισε να χαιρετά τους υπόλοιπους νέους.